• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
А каква ти е помпата,на каква скорост работи?Ако има скорости сложи я на най-малката.
stevebradata - специалист
да това е също готина тема :) ми долу са монтирали една помпена сиситема overtrop помпата е grundfos с 3 скорости по каталог отново пише на модул 40 литра на час тези момчета го бяха сложили на последната най-голяма скорост аз вчера гомернах и го сложих на средна скорост кам 40 и няколко литра на час то при помпата си има някака джидцавка която е както топлавак и показва някакви литри на час те го бяха сложили на около 60 литра на час :)

твоята помпа каква е и ти на коя скорост я държиш то ако я сложа моята на 1 ва скорост дава около 20 литра на час :) и не знам дали ще греее бойлера то ще грее ама ще го греее за 4 часа сигурно :)
разкажи за твоята помпа и настройките
kuuuuuul - майстор
Мойта е трискоростна и съм я сложил на най-ниската скорост.Когато е висока скороста водата се загрява по малко от колекторите и отдава по малко в бойлера/това е доста грубо казано/ непременно пробвай на най-ниската,тези допълнителни работи които имаш не са ми познати.Явно експериментално ще трябва да определиш коя настройка ще ти е най подходяща.
ммм да сега ще слезна да снимам след малко и ще видиш да то колкото по ниска е скоростта температурата на колектора ще е по висока няма да може да се охлажда толкожа бързо :) но пък и няма да грее бойлера бързо или знам ли сега съм от вчера на 2 скорост и греее повечв няма спор щом опъна 65 градуса бойлера хехе :) ще видя днес може да тествам 1 скорост :) и ще кажа как е положението
ето това е помпената група

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (141.41 KиБ) Видяна 2805 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (183.33 KиБ) Видяна 2805 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (175.29 KиБ) Видяна 2805 пъти
filmatoplo - майстор
Не виждам добре параметрите на помпата 25-60 ли виждам. Площа ти ефективна е към 2 квадрата- плюс минус 100 литра на час през панелите е нужната циркулация . Това превърнато в литри в минута е 1,6 литра в минута - толкова трябва да ти показва дебитомера . Като тръгне помпата виж до къде стига стержина в дебитомера , ако на 1 скорост показва повече от 1,6 лм с отверка затвори малко сферичното кранче на дебитомера . Пиши какво показва . Какви са тези 2 термостата .Покажи ми снимка на работеща помпа и дебитомер.
ми това второто е за котлето там е свързан един магнитен клапан да регулира втората серпентина а колкото до дебитомера показва около 3 литра на мин когато е на първа скорост аз така съм го оставил . а кой параметри не виждаш на помпата за да ти ги кажа сега ще погледна
това ознаща ва ли че ако го намаля ще се греее по бавно бойлера ???
ей сега свих малко дебитромера на 1 скорост ми дава 4 литра на минута някъде ? сега го намелих на 2 и малко под него :) ето ти снимка на помпата тук се вижда ВСИЧКО

Прикачен файл

untitled.rar
(70.44 KиБ) Свален 180 пъти
ето и снимка на работеща система намалих от джзата нат показателя дебита сега е малко под 2 л мин

Кuuuul да те питам и теб дебита на мин или на час колко ти е ?

Прикачен файл

pompa.jpg
pompa.jpg (163.33 KиБ) Видяна 2779 пъти
filmatoplo - майстор
Така е ,помпата ти е била с голям дебит . Даже е голяма за тази система 25-60, можеше и с 25-40.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "да попитам дали някои е запознат с колектори RAY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: