• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Изображение

И дали ще мога и аз ...
приличат ми на стъкълца, но... знам ли
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Може да е стъкло, а може да е органично стъкло (по-малко вероятно).
Можеш и ти, но си знай, че е доста работа по шлайфането. За кухненски плот не си струва, едно, че е неудачно за ползване, второ - кой ще оцени красотата и труда. За холска масичка по-става.
След кратко разследване ....
http://mycrazykitchen.wordpress.com/
romanpm - майстор
Това са си "бетонирани" натрошени стъкла от бира примерно след което по метода на шлайфа на мрамора се получава прекрасната визия :) Натроши стъклата залей ги в подходящ кофраж и материал след като се втвърди достатъчно го носиш в шлайф на мрамор които ги има край гробищата най-често и поръчваш шлифовката :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Шлайфал ли си такова нещо?
stefan_gb - специалист
И с какво е залято да стегне :?
romanpm - майстор
n_a написа:
Шлайфал ли си такова нещо?
Да работил съм 5 месеца в работилница за надгробни камъни , върху черен полиран базалт рисувах с ел. острие физиономии , букви и т.н. и знам как се реже от скала мрамор и как става шлайфа :? а заливката трябва да е достатъчно твърда със сътветната армировка ! Стъклото се шлайфа лесно , в стъкларница си поръчайте 2 см дебело рафтче и ще стане бързо с идеални ръбчета :)
moimoimoi - майстор
това е направо произведение на кризата :lol:
liatev - напреднал
Стъклото се шлайфа лесно но ако имаш необходимата техника и то не с ръчни машини. При обикновенно шлайфане с някакъв абразивен инструмент стъклото става матово а не прозрачно. Това стъкло е полирано с професионална машина, която притежават по големите стъкларски цехове.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
romanpm, не съм професионалист, но ми се струва, че има разлика в твърдост на стъкло/цимент мозайка и мрамор.
Тези с паметниците хич не са прости и не мисля, че ще стане леко и евтино.
Полирах мрамор, полирах и мраморна мозайка. На ръка. Разликите са в пъти. Това самоп от цимента. А стъклото...
Затова питах правил ли си го или си разсъждаваме.
  • 1
  • 2

Тема "Чудя се от какво е направен този плот?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: