• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Master_Kenobi - V.I.P.
solo5 написа:
coldice написа:
да, вероятно за това става дума. лят чугун с порцеланово покритие отгоре.
ей Тома Неверни, не вярват и това е :lol:
Що бре, Соло, вЕрваме. Ама горе си цитирал жената дето пита и тя би трябвало да знае най-добре.
А тва дето си го снимал, ся се сещам, съм го виждал в бяло и верно си беше порцелан. Имаше и някакъва необичайна стояща батерия, за която се твърдеше, че е румънска. И наистина е била монтирана преди около 40 години.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Яките шкафове с гетинаксово покритие.... "модерна" кухня си наследил. Оранжеви стени, шарени плочки...
Само аз ли за пръв път виждам порцелановата мивка??
trevora - специалист
solo5 написа:
coldice написа:
да, вероятно за това става дума. лят чугун с порцеланово покритие отгоре.
ей Тома Неверни, не вярват и това е :lol:
ето това е снимка от "развалянето" на кухненското от гарсонката
действието се развива през април 2006 :roll:

Изображение
Ей за това иде реч :lol: Само дето при нас беше по издържано "дизайнерски" - мивка , плочки и шкафове бяха в бяло,за сметка на зелен балатум+отровни лилави стени.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Син балатум, сини плочки (впрочем, много джиджани, пирамидално релефни, на малко плочици, с изсветляване към върха, мама каза, че били най-евтините). Тъмночервени към морави стени.
Сигур затуй първият ми собствен дом беше в бяло.
mim - специалист
и ние наскоро махнахме бяла керамична мивка, но беше продълговата, покриваше двоен шкаф, имаше корито и 2 странични отцедника
цялата беше на микро пукнатини и помътняла, но можеше да изкара още много, просто шкафът не беше удачен за това място и я сменихме :-D

а що да няма, в баните има керамика, колко му е и в кухните да е имало
solo5 - майстор
микропукнатините най-вероятно са от вряла вода
а че не е удачно керамична мивка в кухня е ясно
все някоя чаша или тенджера ще падне и ще пукне мивката
те затова всички керамични мивки са счупени някъде и лепени после
coldice - помощник
аз се надявам да получа акъл тук, но май ще се наложи да го давам... :)

пуснете в Гугъл едно търсене за porcelain enamel on cast iron sink (мивка от лят чугун с порцеланов емайл) и ще видите колко много се предлагат и сега, особено в САЩ и колко висок им е рейтинга. описват се като едни от най-здравите и надеждни мивки с най-дълъг живот.
в Амазон гледах страхотно красиви такива мивки.

пак казвам, изпускала съм стоманена тенджера в такава мивка без последици. като кажем порцелан, нека не си представяме само порцеланова чашка за чай с нейната степен на чупливост....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Именно това на български наричаме чугунена мивка.
Не, в България в момента няма производство и внос на такова. Изпиши си от чужбина.
Имаш ли нужда от коментар на качествата и или ти е достатъчно, че е писък в УСА?
cerrone - специалист
Здравейте,
Ето едно предложение, което изглежда добре и отблизо. В каталога на Икея има три предложения модел "domsjo" с различни размери (на заден план се вижда най-малката, с пълно вграждане).

Изображение

Ние специално сме се замислили за тази с едно отделение и размер 60 см.
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Керамични кухненски мивки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: