velsi написа:И аз имах такива притеснения в началото. Слагаш мрежа, шпакловаш с Теракол, отгоре гипсова шпакловка и боядисваш с латекс или лепиш тапет. Получава се достатъчно здраво. Ако го удариш с нещо остро естествено ще го нараниш, но се предполага грижливо отношение все пак.Здравейте,
за да не пускам нова тема, ще питам тук:
скоро в кухнята ще си сменям прозореца, който сега е от старата дървена дограма с PVC. На цялата стена (която не е голяма като площ) мисля да лепя вътрешно стиропор (около 2 см, или какъвто имат в магазина) и както виждам мога да го използвам и за "обръщане" на прозореца.
Като дойде време да го обръщам сигурно ще се появят повечко въпроси, но засега искам да попитам с какво най-добре да шпакловам стиропора.
Блока е бетонен (ЕК), мисля тук-там да цапна с теракол и да лепна стиропора (а по-добре ли е ако намажа цялата стена с гребена, като за лепене на плочки примерно), освен това ще го хвана и с дюбели, отгоре ще сложа мрежа, и тук вече идва въпроса с какво е най-добре да шпакловам. С теракол достатъчно удачно ли е (водейки се от поста по-горе на velsi), и върху него гипсова шпакловка, или има и други по-удачни материали?
Благодаря предварително!
П.П. Ако модератора прецени, че темата не е за тук - само да каже и ще я преместя.