Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
prascho - майстор
привет,

Как се реализира борда на прозореца,зад който ще се постави корниз за перде? Мисълта ми е, че винтоверта е с размери някъде докъм 25 см и ако искам борда да е по-близо до прозореца от 25 см как да завия рапидките при монтажа на гипскартона?
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 9:27 pm, променено общо 1 път.
simeonov_74 - специалист
prascho написа:
привет,

Как се реализира борда на прозореца,зад който ще се постави корниз за перде? Мисълта ми е, че винтоверта е с размери някъде докъм 25 см и ако искам борда да е по-близо до прозореца от 25 см как да завия рапидките при монтажа на гипскартона?
Веднага ти отговарям, тъй като съм го правил в къщи.
1. Опъваш си чертата на тавана на съответното разтояние.
2. Нарязваш си борда на съответните сантиметри.
3. Завиваш го в УД-то на ЗЕМЯТА и го вдигаш на тавана и ковеш по чертата с дюбелите.
:prost:
negramoten - специалист
1. с предварителен монтаж
2. с ъглов винтоверт
3. с някаква гъвкава връзка (тва ще е най- трудно)
4. навиване на рапидките под ъгъл (а това ще е най-гадното)

май май е това според мен
negramoten - специалист
simeonov_74 написа:
prascho написа:
привет,

Веднага ти отговарям, тъй като съм го правил в къщи.
1. Опъваш си чертата на тавана на съответното разтояние.
2. Нарязваш си борда на съответните сантиметри.
3. Завиваш го в УД-то на ЗЕМЯТА и го вдигаш на тавана и ковеш по чертата с дюбелите.
:prost:

Това имах предвид под предварителен монтаж, ама колегата е пуснал преди мен.
prascho - майстор
В този случай как затваряте борда отдолу :)
MASTER - специалист
С картон, рапидки и обикновен винтоверт.
sasooooooooo - "специалист"
prascho написа:
В този случай как затваряте борда отдолу :)
По същия начин. Всичко монтираш на земята и след това за тавана.
Моли се тавана да ти е нивелиран. Ако не е ще ти кажа как да го направиш
prascho - майстор
Като ви чета нахлува в мен съмнението, че сте по картона, а не по конструкциите :-D .
negramoten - специалист
Хммм, значи, започваш тавана откъм тази страна, където не можеш да бръкнеш с винтоверта. Отрязваш лента картон, която определя колко пада тавана и е затваряща откъм мястото, където ще седи корниза за пердето. Бележиш на тавана къде точно ще седи, предварително монтираш едно уд в горната част на лентата картон, така че като го вдигнеш на тавана да можеш да ковеш през него. След това на един см от долния ръб на картона ковеш едно уд в посока към цд профилите, които ще поставяш после, така че като направиш останалата конструкция и вдигнеш картона ще изглежда все едно борда е затворен след тавана. След като наковеш лентата картон с двете уд-та го вдигаш на тавана и го монтираш през горното уд. След това вече ползваш долното уд за нивелация на тавана и евентуално търсиш прав ъгъл между тавана и монтираната висящо лента картон, за да се получи прав таван. Ако тряя да го нарисувам ще иде нощта.
prascho - майстор
Да бе човек, този вариант ми хрумна и на мен като не съм обеден, че за 10 см дълбочина на борда с два УД профила от двете страни ще може да бръкне човек за да го прихване към тавана. А ще е хубаво конструкциите да се правят от метал, а вие ги правите само от картон. Това ми бе забележката. Класиката е да монтирам три УД профила на тези 10 см и да го захвана :roll: .

П.С Споко бе ще стане. Нали се пита кой го прави :lol:

Тема "спешно търся???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: