• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Илиян Илиев™ - майстор
единак написа:
Илиян Илиев™ написа:
Баце, пишеш "mapelastic" в гуглето и четеш. После евентуално купуваш от някъде и полагаш.

Те това според мен след като го положиш няма да има ядове с водата.

За якостта на плочата не се замисляй. Все пак за това се слагат железните пръчки - като се нацепи да има какво да носи нацепения бетон. :wink:
Това не е вярно. Дори точно обратно - армировката се слага, за да не се нацепи бетона.
Добре де. Съгласен. Ма като се нацепи, какво го носи тоя нацепения? Не забравяй, че при стоманобетона стоманата и бетона си помагат един на друг. Някъде по темите е обяснено по-подробно от добре запознат съфорумец. :wink:

А и в следващия ми пост споменах нещо, което би предположило, че за всеки(различен по сила) бетон се предполага различна армировка.

Иначе доколкото съм разбрал, Стефчо го интересува как да предпази плочата на бъдещата веранда, която е таван на мазето. Ако е така мапеластик го устройва напълно, но е препоръчително да се положи след замазката. Това не пречи да се положи преди нея и задължително отново над замазката, щом е външна тераса или каквото и да било с достъп на дъждовна вода.

Ако пък това ще е вътрешно помещение хич да не се коси. Не си заслужава да хвърля толкова пари за мапеластик, а да намери ефтина ламарина и да покрие докато му дойде времето. Веднъж застроено отгоре няма как да просмуче вода долу. Е, ако е баня нека си слага мапеластик и да му е мирна главата.
vidrata - специален-специалист
Пичове, не се хабете.Бат ви Стефан много добре знае отговора на въпроса си :shock: :shock: :shock: .

А пък на всички поддръжици на течната хидроизолация ,като се прибера във Варна ще ви пратя снимки на какво заприличва след 3 год. Е вярно беше еда българска ама...............
А Воалит на Изола-Петров съм лепил преди 5г. на един чардак накован с кофражни дъски и до днес не е мръднал.И негови снимки ще пратя :lol: :lol: :lol:
liatev - напреднал
Да не ти пука за това дали се е нацепил бетона. Не се набутвай за каквито и да е хидроизолации. Хубавите са двукомпонентни и излизат около 20-25лв. кв.м. Това е тераса не е басейн нито е стена подложена на постоянна влага. Всяка тераса и всеки балкон са подложени на тези атмосферни влияния като дъжд и сняг и нямат проблеми даже и тези на блокове от 20години а тогава нямаше тези материали. Облицовката на терасата, наклона които е задължителен и фугопълнителната смес са достатъчни да ти решат проблема. Ако искаш да се подсигуриш допълнително сложи водно стъкло в замаската и разтвора с които ще лепиш настилката.
Илиян Илиев™ - майстор
Видра, тая течната е направена за да се положи под някакво покритие. Ако е оставена само така е нормално, че след 3 години се скапва. Даже тая 3 годишната се е задържала.
mitaka_vk - специалист
И аз да си изкажа мнението... Като гледам тези пукнатини не са страшни дори като сложи някаква настилка качественно няма да има проблем след това. Пукнатините са се получили от силен бетон малко покритие на стоманата и неполивае на бетона/тея юлските жеги са страшни, само за море :)
И да кажа че стоманат в бетона работи на опън докато бетона работи на натиск и тези горни пукнатини не са му никакъв проблем дори и да не е плоча за тераса. Мсички мидове хидроизолации пасват ако отдолу има помещение за което се опасява че ще има влага това е от мен. Поздрави.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Че то това пукнатина ли е - прилича ми на косми.
Последният колега ви е обяснил най добре за бетона и арматурата.
vipltd - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Че то това пукнатина ли е - прилича ми на косми.
Последният колега ви е обяснил най добре за бетона и арматурата.
Пукнатините могат да се избегнат при следните случаи;
При голяма жега преди бетона кофража трябва да се намокри/полее/,защото жежката арматура е причината за появяване
на повърхностните пукнатини.В никакъв случай не трябва да се
добавя вода в бетоновия разтвор./майсторите често го правят/.
Задължително да се използува вибратор и да се внимава за бетоновото покритие на армировката.
И най-важното почти веднага след подравняване или пердашката
трябва обилно да се полее,ефекта на дъжд,пръскайки.
И да се съблюдава времето за декофриране.
Поздрави.
EDI - майстор
CR90 на ЦЕРЕЗИТ.След определен период от време кристализира и запълва малки пукнатини.
  • 1
  • 2

Тема "Да попитам за пръв път форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: