• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stanislav Stefanov - специалист
mim написа:
дръпни картинката от тук в пдф формат http://mim.cult.bg/other/plevnia.pdf

ето и малко писмено обяснение на идеята ми:
махаш стената от към двора, укрепваш и т.н. аз не съм нито архитект, нито инженер, само давам вредни идеи :)
не надстрояваш нищо :-D и не копаеш нищо, използвала съм твоите размери в мащаб
само твоят си камък и дърво
строиш вътре полуетаж на гредоред и преградни стени
вещото лице ще каже кое как и защо там трябва да е носещо и колко и защо колони ще трябват и дали не можеш да минеш само с дървения
мисля че гредоредът може да се захване безпроблемно в тази дебела каменна стена и да легне и на новите
на първия етаж: гараж, дневна, 1 спалня и баня
на втория полуетаж с "тераса" върху гаража идва спалня, върху банята - тоалетна, върху спалнята от 1 етаж друга спалня, съответно всичко е със скосявания (написала съм основните размери)
около тоалетната сигурно може да се измисли и по-добре, сега и други неща ми хрумват, но... даже да не се бута цялата предна стена, но това за друг епизод
и 1 камина за разкош, че нали ще е къща за релакс и удоволствие :-D

внимание! картинката е само моя идея и не е задължаваща, а конструктивно е тотално грешна :-D
моля не използвайте това вкъщи :-D

п.п. и както бях писала, предната страна с една хубава дървена дограма, не с този голям джам от картинката, ама не ми се рисуваше повече
Бреииии кога го спретна това планче :?
Харесва ми,плюс това гаража смятам да е отбелно,та и там може да стане стайчка.Можеш ли да драснеш,как точно виждаш терасата и дограмата.
Плиииииис :)
единак - специалист
хм, моята анивирусна пищи жестоко и не дава да отварям линка - атак сайт, който разпространявал кофти работи.
merakliq - специалист
mim идеята е много добра. Поздравления! Мисля, че Stanislav Stefanov трябва да я вземе под внимание.
mim - специалист
нямам вируси, сървърът е в някакви гугълски блеклисти, игнор и гледате

ще нарисувам това, което ми хрумна вчера докато го качвах вече ама по-късно :-D

и ще го обърна на стая гаража :)
dito - специалист
Мим, имаш добри идеи, но тази височина не ти позволява да сложиш 2 жилищни етажа. Първо, трябва нивото на първия етаж да бъде малко над нивото на земята (приемаме 10 см), второ гредоредът заедно с настилките и тавана ще бъде повече от 10 см, да речем 20. Така че, трябва да намалиш още от размерите си. Въпреки, че и в момента височина от 2.20 за спалня и баня е недопустима по норми, както и на практика си е живо наказание.

Всички ние започваме да предлагаме помещения по свой вкус, а не попитахме Станислав какви иска. Малка подробност :lol: Дали иска гараж, зимник, антре, дрешник, килер, колко спални и т.н. Колко да бъде голяма дневната и дали да бъде с кухненски бокс или отделно кухня с трапезария.
В крайна сметка, след толкова и все противоположни мнения от лаици и полу-лаици, харесвай си архитект и ...
Последна промяна от dito на пет сеп 25, 2009 11:07 am, променено общо 1 път.
mim - специалист
моля моля, мими не е писала в тази тема, коя е пък тая :-D
както казах, аз не съм конструктор, инженер, архитект и прочие
не знам норми и изисквания
предлагам идеи само
и ъъ щом е ниско ще го вдигнем покрива
и ще сложим 20см за гредореда да видим какво става
dito - специалист
Извинявай, оправих си обръщението :-D
Принципно не виждам конструктивни проблеми да се направи покрива мансарден (с голям наклон), но няма да могат да се ползват турските керемиди и ще се загуби автентичния вид на къщата. По въпросите за естетиката избягвам да давам мнения (там сте вие :)), само напомням, че двете неща (стръмен скат и турски керемиди) са конструктивно несъвместими.
Предлагам да изчакаме Станислав да си каже предпочитанията за помещенията и тогава да предложим нива, разпределение и т.н. Малко е кофти ориентацията и формата на плевнята, защото ще се наложи поне една спалня да е северна. Трябва да уточним и откъде ще му е удобно да се направи входа - трябва ли да бъде от северната фасада (близо до която виждам, че е входа в имота) или е възможно по средата на източната? По принцип е хубаво сервизните помещения да са на север или северозапад, но в случая при само 5 метра северна стена, ако входът, антрето, стълбите, ВЦ-то и т.н. се направят там, ще е с цената на дълги коридори :| Ако се влиза от изток (както го е показала Мим) ще има възможност за по-добро разпределение и аз май бих гласувал за този вариант (ако няма някакви пречки, които не знаем)
mim - специалист
аз до колкото разбрах цялата фасада, която мисля да се бута е северна, тази от към двора
или съм в грешка
dito - специалист
Улицата е от запад, дългата фасада откъм двора, която предлагаш да се бутне е на изток, а до късата северна стена е входа в двора. Иначе така се получава доста по-добре за твоето предложение - къщата трябва да бъде "отворена" на юг и изток, не на север :)
Stanislav Stefanov - специалист
dito написа:
Улицата е от запад, дългата фасада откъм двора, която предлагаш да се бутне е на изток, а до късата северна стена е входа в двора. Иначе така се получава доста по-добре за твоето предложение - къщата трябва да бъде "отворена" на юг и изток, не на север :)
Аз смятах,вратата от към улицата да я затворя а входа да се направи от изток.От север също не става понеще там ще има гараж. Всекидневната и кушнята ми се иска да са на едно.Иначе що се отнася до сервизни помещения и т.н. Прилагайте вашите идеи мисля ,че ще бъдат полезни както на мен така и на много други хора започващи подобно начинание.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Преустройване на Плевня в Къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: