Адаш, точно по тази формула съм смятал мощностите, когато давах пояснения към точки 2 и 3, които ти така професионално оплю. Там те са заместени със стойности и се вижда как нараства мощността на глидерите при увеличаване на дебита и намаляване на ΔТ. В случая това нарастване е с 16%. Естествено, че ако топлинният източник не може да поеме това нарастване на мощността, температурата на топлоносителя ще спадне – нали и аз постоянно това повтарям. Спада температурата на топлоносителя, от там температурата в горивната камера, а от там КПД-то и мощността на камината. Завърта се един порочен кръг, който в крайна сметка се балансира, но на много ниска температура. Нали това е проблема на човека?
Антоний, защо да няма смисъл в това да показваме на хората как се смятат нещата? Нали в спора се ражда истината...
Аз лично ползвам тази формула, но виждам, че ти ползваш друг начин за определяне на мощностите:
Антоний, защо да няма смисъл в това да показваме на хората как се смятат нещата? Нали в спора се ражда истината...
Аз лично ползвам тази формула, но виждам, че ти ползваш друг начин за определяне на мощностите:
Antonii написа:Начертай си диаграмата на разпределение на температурата по протежение на реброто при единият и другият случай и ще видиш, че съществена разлика в топлоотдаването няма дори и вход/изход на топлоносителя да стане 5градуса.Не ми е много ясно как успяваш да построиш диаграма на температурите и от там да получиш топлинна мощност... Връзката между тези величини не е линейна, а политропна. Светни ме как точно го правиш. Не се притеснявай да ползваш и диференциали. Ще те разбера. Ако можеш ползвай в уравненията си (или диаграмите) стойностите които съм ползвал и аз, за да сравним резултатите.
Хора това са си го сметнали отдавна само ние тука в БГ все се опитваме да открием топлата вода, е сори тя вече е открита.