Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
totko - специалист
N/A , повярвай ми че за мен това е истински проблем и съм го замислил още от както видях колко е широка тръбата в кухнята.Тази тръба фи 32, знаеш ли колко лесно се запушва от мръсотии, а ако добавим и разклонения към пералня и съдомиялня , точно в тези участъци гаранция за скорошно запушване.
Дори долу при съседите тръбата да е фи 50 и от там да може да се пусне същата нагоре, 90 % гаранция давам, че комшиите няма да разрешат да се направи. Ще докарат от 100 кладенеца вода, т.е. причини за да откажат и най-малкото като теб ще се опитат с всички сили и средтсва да ме убедят, че няма да имам никакви проблеми с тази 32 мм тръба.
Не живеем още в жилището, съседите са резервирани към нас, нямаме все още изградени добри междусъседски отношения и шанса да ни разрешат достъп до канализацията е почти нулев.
А сега сипи по едно и НАЗДРАВЕ :)
Последна промяна от totko на пет сеп 25, 2009 7:26 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Веждите ми са безкрайно вдигнати!
Просто не разбирам, как сами си правите проблем. Още не сте се представили на съседите? Ми... нямам думи!
По тази кофти постановка, която сами сте си спретнали ( при това ниощо сигиурно, предположения) нямам думи.
По каналския проблем (дето не е сигурно, че е проблем)... Подочух, че само стена дели въпросната тръба от някаква друга по-широка тръба... КАК ВСЪЩНОСТ СТОЯТ НЕЩАТА? Нарисувай скица, че то така налево надесно десет санта 30 градуса....
totko - специалист
От това да се представим на комшиите, до завързване на добри съседски взаимоотношения има огромна разлика. Като добавиш и следващите факти: че от хора до хора има разлика, т.е. от комшии до комшии + недоволството им от непрестанните ни ремонти което не ни прави толкова привлекателни и желани в кооперацията + това че ние сме на последния етаж а не те, което ни прави много по зависими от тях и се очертава една не много приятна картинка. Мога да добавя и ремонта който скоро са си правили в кухнята.
Нека да спрем с разговора за отношенията с комшиите ни.
Ще направя скица в най-скоро време, предвидил съм я.
mitaka_vk - специалист
Първо всичко е въпрос до хидравлика и изчидления. Тръба ф32 има малка пропускливост и не се прилага за такъв тип канализация. Тъй като вероятността всички тези консуматори които изброи да работят едновременно клони към 0 една тръба от ф50 ти върши чудесна работа. А по въпроса за затлачването особенно от мазнини винаги ще има затлачване, номера е че при по широка тръба и наклон от 1% запушванията ще са доста рядко явление. А тъй като мивката ти се намира на по голяма височина тя ще отдава и достатъчно голяма скорост на водата която която няма да позволява на отпадъците да се задържат. Гледай само "хоризонталния" участък да е с наклон а не наистина да е хоризонтален че тогава ще ти задържа вода в тръбата и съответно отлагане и запушване.
Rumen Iankov - специалист
Според мен някъде в стената тръбата преминава във ф 50
LazarGanev - "Велик майстор"
Според мен няма да имаш проблеми, пералната и миялната издухват всякакви мазнини от кухненската мивка. Първо пробвай, пък тогава ще му мислиш.
totko - специалист
Ето една на бързо направена схема

Изображение

С червената прекъсната линия, съм начертал варианта който бях споменал в по преден пост ( вариант 4). Тя ще тръгва от тръба ф50, която към момента стърчи от пода на банята и по принцип е била предвидена за сифона на мивката. Сифон 1 който към момента си същестува, ще си остане където си е. Сифон 2 е в проект, тъй като ако не се направи такъв, всичката вода от душа ще отива в краката на евентуално миещ се човек на мивката.
Почти убеден съм, че тръбата за сифон 1 и за сифона на мивката (тръбата ф50) се вливат в канализационната тръба ф110 която е в тоалетната.
mitaka_vk - специалист
Щом тръбата ти се движи близко до стената направо я вкопай в нея само че ниско до пода. по този начин няма да се притесняваш че може да ти изкочи над замазката на пода. Също така веднага след като подминеш отклонението за сифона под душа можеш да си я вдигнеш на високо и да я откараш до кухнята на спокойствие.
totko - специалист
Rumen Iankov написа:
Според мен някъде в стената тръбата преминава във ф 50
Колега, накара ме да се замисля сериозно дали не си прав. Дали наистина не върви до плочата тръба фи50 и някъде в плочата да е напъхана тази 32 мм тръба. Ще взема едно фенерче и ще светна в тръбата за да видя дали не се вижда края и някъде на близко.
Rumen Iankov - специалист
Не знам така дали ще разбереш.Но в повечето случаи в които съм сменял мръсна канализация за сифона на мивката е оставен ф32.И някъде в стената тръбата просто е напъхана в ф50.Така говоря за старите кооперации.

Тема "Отходната тръба към кухнята е 3-3,5 см" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: