Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
laki1968 - специалист
искам да си насадя(или насея) бамбук.некой има ли напредстава откъде мога да намеря семе или издънки на това растение.......по дискавъри казаха че това е трева?????ама както и да е,искам да го ползвам като жив плет-расте по 30см. на месец и стига до 30м дължина!!! :smoker:
iveliks - специалист
да бе 30м ама в Китай а в BG и по точно във Варна не става с такива размери апък там е доста по различен климата сравнение с Враца ли беше ама ти опитай но съм сигурен ,че не става да расте там изобщо в София неможа да презимува .Но ти опитай УСПЕХ.
laki1968 - специалист
абе аз ще пробвам ама откъде да намеря семе или издънки??? :?
Стефан - майстор
n_a написа:
.
Бамбукът се въди като троскота, няма спиране, няма махане. Прави можна коренова система, плъзва навсякъде и след няма едно поколение цел Западнал регион ще е само в бамбук.
А в бамбука виреещ по наще ширини и топлини няма нищо полезно. Не става голям за материал, не става за ядене.
Прилича на хилава тръстика.
По принцип, ако ще отглеждаш, се прави железобетонна траншея с дълбичина метър. За да си стои само там.
Съвсем точно казано. Съседа преди време се излъгал, и засадил една пръчка. Сега се чуди как да се отърве. Нито Раундъп помага, нито Глифоган. Въди се като троскота с големина на тръстика.
laki1968 - специалист
аз търся истински азиатски бамбук,не троскот или некви декоративни видове- па нека се въди колкото ще....ааа и съм далеч от мисълта че в наши условия ще израсте 20м. ама колкото-толкова
laki1968 - специалист
bager написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15
мерси :weedman: не че схванах откъде да си намеря амаа ще ида до разсадника
ebahti - майстор
все още се търси бамбук- у Враца НЕМА :evil:
ArturDent - Почти Безобиден
laki1968 написа:
....далеч от мисълта че в наши условия ще израсте 20м. ама колкото-толкова
Е 20 няма ама 10-15 ще израсте. Забележи на снимката нивото на бамбука е на около метър и половина под нивото на басейна.
Наистина ще ти трябва железобетонна конструкция за корените, иначе няма оттърване.
Тая височина е за около 2-3 месеца. Преди всяка зима се сече до корен, но напролет расте като бесен.

Прикачен файл

IMGP3506.jpg
IMGP3506.jpg (164.84 KиБ) Видяна 10274 пъти
ebahti - майстор
можеш ли да ме светнеш откъде да взема 1 туфа корени.........тоя ако е твой и ако речеш да ми изровиш и пратиш съответно ще си платя...... :roll:

Тема "БАМБУК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: