От мобилни телефони до цифрови камери
sian - специалист
Здравейте,има ли презареждаща се батeрия 3волта,тип монета.
http://battimpex.com/varta-lithium-butt ... pi-92.html
hygro - майстор
Ограничавай се с едно копие на постинга си. Другото копие бе изтрито.
zoro1 - специалист
Не.Акумулаторните батерии са по 1.2 Волта.
ditronix - специалист
Има и по 1,5V.Алкални презареждаеми батерии.Продаваха се тук мисля в КОНРАД- на щатската фирма RAYOVAC.Друг е въпросът,че технологията излезе нещо спъната.Наскоро разковах един компютър,вехт и от него изкарах такова блокче 4,5V.Явно съставено от три такива елемента.
petromaniq - специалист
ditronix, човека ти говори за тип "монета" а ако става въпрос има и златни кондензатори по 1 фарад, но пак до 1,5 В - същият тип.
zoro1 - специалист
Тия алкалните батерии и аз съм ги виждал.Не искам да обиждам Конрад но вече продават 10 процента немска и 90 процента боклуци.До колкото съм запознат тези батерии се зареждат със специално зарядно.Но алакалните батерии НЕ СЕ зареждат.То и тея с монетката може да се възбудят с напрежение и да поработят още малко...
Johny - майстор
При работата на тези батерии се отделят газове и те увеличават вътрешното съпротивление на елемента. Като резултат елементите се раздуват. Ако случаят е такъв, то батерията се стиска внимателно с менгеме, като се подлага изолатор, за да не се даде на късо. Чува се едно "пук", и живота на батерията е продължен. Изпитано!
petromaniq - специалист
Сиромах човек - жив дявол ! johni, не давай акъли на човека, които могат да застрашат здравето му и това на околните - ще стискаш батерия с менгеме .... е става, ама понякога и резултатът е непредсказуем :shock: казвам го от опит - децата бяха малки една литиева батерия само я допрях с поялника ( исках да и направя изводи ) така се взриви, че почудо нямаше сериозни поражения. После от батерията нямаше и помен - само ламаринките ... :-D
petromaniq - специалист
А за маската - да не бягаме от темата ... едно акумулаторче (NiCd - NiMh) 3.6V от старите телефони, няма ли да свърши работа - не съм виждал подобно пособие - маска за заваряване, ама си мисля че може да му се регулира " контраста "
sian - специалист
---Батериите са ползвани съвсем малко на една фотосоларна маска за заваряване,тя няма копче он-оф,отпред има голям солар,когато е на светло на клемите на батериите няма напрежение(трябва ли да има)свалих батериите напрежението им е паднало на 2,5 волта.Най-вероятно трябва да ги свалям когато не я ползвам.Макар че не е практично конструирана за такъв вид манипулации.

Тема "батeрия 3v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: