Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
LZ - специалист
А тези фуги, като ги отворя с флекса, с какво да ки запълня после. Трябва да е нещо гъвкаво. Някакъв силикон става ли? Какъв? Друго?
emil_v r - майстор
ЛЗ не знам с какво да ги пълниш . Ссс силикон е скъпо те са дълги фуги , с асфалт може би ...не знам .
Или тънки дървени летвички още при замазването ...

Дай да се изкаже друг човек , е колеги много - да кажат.
Бе да кажат може ли и без термофуги , да не би аз да съм наплашен
повече , не знам.
LZ - специалист
Ами ако се загледаме по големите подове на разни хипермаркети, виждаме, че подът е на квадратни сектори правен и между тях има фуги, ама не съм ги заглеждал по-подробно, че не ми е трябвало :)
HX_Vextor - специалист
LZ написа:
:) Благодаря за предложението.

А тези фуги, като ги отворя с флекса, с какво да ки запълня после. Трябва да е нещо гъвкаво. Някакъв силикон става ли? Какъв? Друго?
Има си силикон за фуги , на Сика е най-добре според мен
Асфалта не е идея защото има много голямо температурно разширение и лятото се вдига нагоре от фугата при което ще се разнесе по целият под.... Може и да не пълните фугите след като е на закрито но ще се натроши около тях на 100 %
така 4е ...
Фугите ги режи около 1.5 см дълбоки на квадратни карета от 3 до 5 метра .

Няма проблем замазката да се направи на няколко дни ,но ако ще я прекъсвате гледай следващия ден пак да работите за да не изсъхва много на прекъснатото за да направи добър контакт ...
Продават се пластификатори за замазка също така които предпазват от пукане и я правят по здрава .
Ако не я завивате с найлон ,гледаи няколко дни след това да се полива по 1-2 пъти дневно за да не изсъхва много бързо ,защото ще се напука . Най-добре е ако имате хиликоптер под ръка да я минете с него защото ще я оплътни добре и ще стане по-здрава :wink:
emil_v r - майстор
Там са със силикон ...
От към стените са най - лесни , там слагаме ивици велпапе , или ивици
изрязани от едни рула стиропор .
Дай да ни даде кураж някой , и ще мине без фуги . Аз не смея .
По блоковете В София масово няма фуги , но и масово са отлепени .
Е не може ли да се резне с диска и да си останат така празни фугите ?

Ааъъъ , около колоните също се увива с велпапе или нещо подобно, забравих .
HX_Vextor - специалист
Казах ви 4е може да не се пълнят фугите ,но ще се натроши замазката около тях... Не слагайте нищо около колоните , просто изрежи квадратна фуга около тях на отстояние 15-20 см .. :wink: за толкова тънка замазка ви предлагам да избегнете и найлона които мислите да слагате отдоло защотот ще ви наиграе :lol: ... Направете си замазката по водни4ка , да не е земновлажна , защотото земновлажната остава ронлива -ГРЕДА :evil:
LZ - специалист
HX_Vextor написа:
...за толкова тънка замазка ви предлагам да избегнете и найлона които мислите да слагате отдоло защотот ще ви наиграе ...
Това не го схванах :? Нищо няма да слагаме отдолу. Най-вероятно преди полагане ще щприцваме с цимент.
Накрая ще я завием с найлон за 2-3 дни, достатъчно ли е?
HX_Vextor - специалист
LZ написа:
HX_Vextor написа:
...за толкова тънка замазка ви предлагам да избегнете и найлона които мислите да слагате отдоло защотот ще ви наиграе ...
Това не го схванах :? Нищо няма да слагаме отдолу. Най-вероятно преди полагане ще щприцваме с цимент.
Накрая ще я завием с найлон за 2-3 дни, достатъчно ли е?
Извинявай аз разбрах 4е найлон отдоло ще слагате :lol:

Шприцнете го с цимент и ц200 и поръсете съвсем леко отгоре пясък и на другия ден думкайте замазката ,ако искаш не го завивайте , а просто я поливайте с вода по 2 пъти на ден за да не се нацепи , но гледай да я поливате сутрин и ве4ер , да не е в топлата 4аст на денят
MASTER - специалист
Сам не можеш и за 2 дена.

Хвани поне още 2 приятеля, и ще я оправите за ден с сигурност, колкото и да сте неопитни.

От снимката не виждам дали има възможност бетоновоза да ти я сурне по улея направо в халето, но ще е голям плюс.

За майките - слушай Емо за тръбите !!! тръба цол и половина е 48 мм, два цола е 60 мм, и си смятай материала.

И не се увличай с водата от бетоновоза, че с този наклон ще я търсите на другия ден в най ниската част.

И принципа е - теглиш до където можеш да стигаш да пердашиш, и после пак теглиш така, че да можеш да пердашиш, а не да я изтеглиш цялата и после да се пускаш с въже от тавана за да я пердашиш.

Емо, това с тръбите го правих през казармата.

Условието беше да се направи от понеделник до следващия понеделник 1500 кв.м. замазка на покрив на хале с височина 7-8 метра

Аз и още един войник бяхме нещо като ръководители на проекта.

Нямахме ограничение от към броя хора които можем да ползваме, като можеше по всяко време да ги увеличаваме ако е необходимо.
Също така по наше усмотрение имахме право да ползваме колкото искаме зилове самосвали. Лопати , колички , мастари , всякакви помощни средства - без ограничение в количествотоКазаха, че ако решим че ни трябва танк, и танк ще ни дадат.

Само че имаше едно голямо НО - нямаше как да ни намерят бетонпомпа в този момент.

И другото голямо НО беше че другия понеделник замазката трябва да е суха. Аз и другия организатор имахме пълни права да действаме както намерим за добре, но при издънка с срока ни се пишеше лошо.
Не ни казаха какво точно е лошото, но тона с който го казаха ни накара да повярваме че наистина става дума за нещо много лошо :lol:

Имаше и бонус - отпуска
:-D Пускат ни всички участвали в проекта в момента който свършим, до следващия понеделник.

Най голямото предизвикателство беше качването на готовата замазка на 7 метра височина
Единственото което ползвахме за качване до покрива беше хаспел за 2 колички.
Започнахме понеделник сутрин с монтажа на хаспела
Създадохме стройна система за ползване на хаспела, организацията беше такава, че не спираше. Само горе за 3 секунди да се разтоварят количките, долу не спираше изобщо - празните колички се разтоварваха странично когато хаспела беше на 50 см от земята, а пълните се тикваха отпред в момента който опре земята и тръгва нагоре.

Резултата беше, че почти 40 човека си тръгнахме сряда вечер с нощния влак :lol:

Разрушенията от операцията бяха следните - един прекантарен през коша самосвал, изхабено около 200 метра въже за хаспела, и около 40 разпльокани колички (когато се скъса въжето и хаспела падне долу, пълните колички се разплокват много атрактивно - изглеждаха някак си като германска каска сгазена от руски танк според един от офицерите)

Човешки загуби нямаше никакви, въпреки че хаспела се ползваше и за транспортиране на личния състав нагоре надолу когато се наложи.
А късахме въжето 20 пъти за три дни.
Нещо въжето или беше калпаво, или не му бяхме уцелили дебелината, въпреки че един инженерин офицер ни увещаваше , че това е точното въже за целта. Не знам дали беше точното въже, но поне имаше много от него, първите два пъти ходихме до склада да си режем ново въже, на третия път прекарахме с мотокара направо целия топ до хаспела.

Офицерския състав беше изключително доволен от провеждането на операцията, и до края на престоя ни при тях не спря да ни поставя нови предизвикателства.

И не си мислете че като всичко в казармата идеята на тази идиотщина беше някаква измислена. Напротив - имаше много основателна причина. Причината беше тумба мангали, които трябваше да дойдат другия понеделник, и да почват хидроизолацията, и ако не можели да почнат него понеделник, щели да ходят на някакъв друг обект на майна си райна, и не се знаело кога пак , и дали ще могат да дойдат.
Естествено мангалите не дойдоха другия понеделник, а по другата сряда, обаче военните нали са хора изпълнителни .....

Леле как оспамих на човека темата, обаче когато видя тръби за майки и пред погледа ми изплува този покрив и циклещия нагоре надолу хаспел.
LZ - специалист
Амиии, нЕма парЕ за тръби, та утре ще правя мяйки, бащи, баби, лели и т.н.
Бригадата сме 4-ма човека. Само пилетата и майките ги правя сам.
Днес почти направих пилетата. След малко отивам да си довърша, остават ми 3-4. Утре майките. Във вторник ако всичко е наред - замазката или част от нея.
Притеснява ме това с пердашенето. Нали трябва да се пердаши след 2-3 часа. И аз се сетих, че ако я дръпна цялата, няма да мога да ходя по нея да я пердаша.
В моемнта пилетата са на мрежа 2.2м на 2.2м (мастара е 2.5м.). Та си мисля за следните варианти:
1. Първия ден дърпам през 2.2м. за да мога да пердаша, Втория ден останалото и пердашим като стъпваме на вече дръпналата замазка.
2. Дърпаме цялата замазка и си правим една по-широка дъска с дистанции, които да стъпват на сухите майки, ама нещо бавен и труден ми се вижда този процес :?
Кое препоръчвате, или дайде някой друг гениален съвет :)

Тема "Замазка на под на хале" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: