Работа с гипскартон за напреднали.
volverine - специалист
Привет на всички. Незнам дали темата е точно за този раздел, ако не е се извинявам.
Искам да залепя декоративни камъни за една ограда, тя ми се яваява външа в случая. Висока е 1.5 м и широка около 25-30 см.
1. С какво да залепя камъните за стената (пясък и цимент, теракол..? :? )
2. Какво да сложа по горната част (по широчина), аз искам пак да са камъни, но ми казаха че не е хубаво пак с камъни понеже можело да влезе вода м/у им и да почнат да падат и ме посъчетваха горната част да я облепя с гранитогрес, но аз не искам, то тогава се губи ефекта от цялата работа..!?
Моля посъветвайте ме нещо.
ilkoandonow - специалист
това аз го правих сам.Ако нещо те интересува, питай.Лепило ДЕКО на Оргахим за лепене на камък

Прикачен файл

84.jpg
84.jpg (67.39 KиБ) Видяна 31917 пъти
liatev - напреднал
Лепиш с цимент на Вулкан и пясък и си готов. Слагаш повече цимент за да лепи и да не падат докато стегне. Няма проблем с камък отгоре. Слагай го смело. Ако имаш възможност горния камък го остави да стърчи от стената около 1см. за да играе като водобран. Ако го фугираш добре този вид цокъл става много здрав и няма проблем да падне.
rockwall - майстор
на кое точно казаш "декоративни камъни" ???

всъщност каквото и да имаш предвид фугирането трябва да се направи качествено, защото в противен случай наистина има опасност зад плочите да влезе вода, да замръзне и да ги отлепи

най-добре след залепването огледай добре фугите и където трябва да се попълнят, попълни с шприц (пистолет за силикон също върши работа).

Последната застраховка е да импрегнираш фугите или цялата стена, за да си съвсем спокоен

Ето вместо инструктаж нещо мое производство

Фугиране

При монтаж, върху външни стени е задължително фугите между елементите да бъдат добре запълнени, за да не прониква вода между облицовките и стената. За добро запълване на фугите е необходимо те да са минимум 5мм, което позволява на излишния разтвор да излезе и улеснява допълването на фугите.

В случаите, когато се монтира екстериор „сух градеж”, това трябва да стане по време на залепването на елементите, като излишната смес се отстранява след изсъхване (12-18 часа) с инструмент с остър връх – дървена летвичка, шпакла, тясна телена четка и др.

При интериорен монтаж фугирането не е наложително. То допринася за завършен вид на паната, а при изпълнение с цветна фуга, създава и допълнителен ефект.

За фугиране можете да използвате обикновени шпакли или шприц.

Фугиране с шприц ( вместо найлонов шприц можете да ползвате пистолет за силикон на салами )

Напълнете шприца с разтвор.

Стегнете шприца, за да отстраните водата. Шприцовайте фугите.

Притиснете разтвора във фугите.

След засъхване отстранете излишния разтвор и почистете елементите с твърда четка или метличка.

ПОЧИСТВАНЕ НА ФУГИТЕ

По време на монтаж : При леко замърсяване на лицевата част на облицовките по време на фугирането, можете да почистите с влажна гъбка. При по-голямо количество изтекъл разтвор, по-добре отстранете след като е леко засъхнал.

След монтаж : излишната смес може да се отстрани и на следващия ден с тънка телена четка или бормашина с телен накрайник.

Нанасянето на лакови или запечатващи покрития не са наложителни, но могат да бъдат направени по желание, след 2-3 ден от монтажа, върху добре изсъхнали фуги и чиста и суха облицовка.

Тема "Лепене на декоративни камъни на стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: