Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
phoenix9040 - специалист
Та така до ела съм. Тъкмо бях решил ,че съм приключил с кабелите и ми влезе муха в главата да направя цялата ел инсталация по мързелиявия начин ( в смисъл с дистанционно за лампите , за щорите и т.н Така нареченият проект умна къща. Та видях на шнайдер един каталог който има варианти за изработката . Но да се допитам до спецовете, някой правил ли е такъв проект и ако може а ми помогнете с него.
Trifun - специалист
Колкото и да е "умна" една къща, пък била тя и най-умната на света, пак и трябват кабели ... Една лампа не може да свети по въздуха :wink:
Проекта "умна къща" и аз го гледах - някой беше пускал линк тук ...
Целият номер е в устройства с радиоуправление, които се монтират близко до съответният обект и му пускат или спират захранването (за лампите имаше вариант и да се намалява и увеличава плавно силата на светене).
Конкретно устройството за лампата представляваше една фасонка, която се завива в обикновена такава, и в нея вече се завива лампата. И тъй като всяка фасонка работи на различна честота, можеш от едно място, с едно дистанционно да светваш всяка лампа поотделно, или всички заедно (има и такава опция).
phoenix9040 - специалист
А някой да е правил такава инсталация да ме опъти като цени начин на изработка и т.н
negramoten - специалист
До сега не съм правил цяла, но ползвам някой от продуктите на фирмата, която ти казах. Най- вече, защото представителя им за България, който срещнах разбира много и дава адекватни решения. Иначе като цени определено е по- скъпо от стандартния начин за изпълнение на инсталацията, но идеята на тия къщи е инвестицията да се възвърне с времето.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тов акак ще се възвърне? Не правиш движения до ключ, а натискайки копче пестиш енергия и ядеш по-малко?
Шегувам се, но наистина ме интересува как дистанционното управление си възвръща вложението. Мислех си, че е краен продукт.
naB4o - специалист
Ами как го връща ;) хаха ще ти кажа как свалям мацки :)
като се разкарвам зад блока, където имам видимост към моя прозорец, й соча с пръст - ей там ще идем след малко
Тя "Къде, къде, не видях...." и щракам 2-3 пъти с дистанционното и ми светват и спират лампите :)
(имам си дистанционно на 3 кръга за лампата) :)
negramoten - специалист
То в "умната къща" не става въпрос само за гасене и светкане на лампи с дистанционно. Ако разгледаш сайта на елко ще видиш с какви системи може да бъде оборудвано едно жилище. Има датчици за налягане, за осветеност,за влага, за присъствие, блокове за управление на алтернативни източници на енергия. Всичко това в комбинация прави домът много по- икономичен. А за дистанционно управление на лампите ето http://www.elkoep.com/rf-control-wirele ... ol-system/

Тема "Помощ за ел инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: