• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
fbr - майстор
dj_marti79 написа:

Даже като го завъртях четвърт оборот изгоря крушката.
Я посмали малко, без възбуждане този алтернатор едва ли ще произведе нещо.
EmoZ - специалист
Какъв смяташ да е диаметър на пропелера и какви 'ше са му максималните обороти?

Успех.
dj_marti79 - специалист
Възбудих го с токоизправител 12V Диаметъра ще е около 7,2 м. После ако се наложи ще ги подкъся на място. Малко съм се презапасил защото не е много ветровито. Остава ми да направя опашката и някоид ребни довършителни работи. Иска ми се да го пусна преди да дойде зимата.
Dare_Devil
А идеята за вертикална ос?
dj_marti79 - специалист
Идеята за вертикална ос е добра но редуктора с който разполагам е конструиран да работи хоризонтално а и съм почти готов.
shotik - майстор
dj_marti79 написа:
Идеята за вертикална ос е добра но редуктора с който разполагам е конструиран да работи хоризонтално а и съм почти готов.
Погледни на предишната страница третата снимка на която е дадена хоризонтална ос,към корпуса на която е закачена като опашка на самолет ,с която се цели при силен вятър да наклони перката на някакъв ъгъл и да намали оборотите.
boltik - специалист
Не знам това дали ще ти свърши работа?

http://www.morse-code.com/windmill_generator.htm
dj_marti79 - специалист
Погледни на предишната страница третата снимка на която е дадена хоризонтална ос,към корпуса на която е закачена като опашка на самолет ,с която се цели при силен вятър да наклони перката на някакъв ъгъл и да намали оборотите.[/quote]
Да видях я, много е хитра и проста, но според мен по този начин ще предотвратим прекалено високи обороти но няма да избетнем силния натиск въху витлата предизвикан от атакуващия ги вятър. Аз съм подгогвил витлата при силен вятър да се извъртят така че да цепят вятъра като нож.
danyxaxa - напреднал
Снимките ми, са по 3,2 мегапиксела и немога да ги кача. Незнам как да ги преконвертирам,
Качваш ги в снимка.бг и те ти ги опрявят автоматично. после или си ги издърпваш от там или само даваш линка към снимката.
sek.1 - специалист
dj_marti79 написа:
Срам несрам, витлата ще са дървени
Преди време по дискавъритата даваха поредица филмчета за двама ентусясти които търсеха екологични начини за решаване на някои такива проблеми. Та те направиха витло като нарязаха 200 литров варел и стана доста сполучливо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: