Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Значи проблема е следният: Имам проточен бойлер 9KW три степени , та въпроса ми е следният, ще може ли с кабел 4кв. какъвто е моя да издържи на проточния бойлер. Или ще трябва да слагам 6кв. и ако трябва 6кв. кабел някой, може ли да ми каже каква е цената на метър 6кв. кабел. Банята е на 6-7 метра от таблото и аз ще го използвам бойлера не повече от 10-15мин. Ще бъда много благодарен, ако някой ми обясни нещата, зашото аз нямам много голяма представа от тези неща. Мерси предварително.
Милен - майстор
Тия 9kw са си таман 41А за които ще трябват твърдо 6кв.мм кабел, колкото между другото си пише и в инструкцията на бойлерчето.

Ето ти и ценибез ДДС на дистрибутор. Гледаш кабел 3х6кв слагаш си ДДС то и някаква надценка и имаш горе долу цената. С тая криза цените им са на 50% от тези преди 1 година :)
Милен - майстор
Щом ще го сменяш с нов слагаш тройка за да ти е мирна главата. И си намери специалист който да ти върже бойлера, че тия проточните могат да са доста опасни особено при кабел "2 х нещо". Хубаво е ако инвестираш и в някоя дефектнотокова защита.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ама, тоя 9KW бойлер на три степени не иска ли по устав (пардон, по инстукция) трифазно захранване за максималната си степен?! :?
Само питам за сега... :-D
LZ - специалист
И защо да не може с 2х6, ако е вързан твърдо, т.е. не може да се обърне :?
Тук инсталацията така или иначе е дву-проводна
Милен - майстор
Като ще си прави каквото иска защо изобщо пита с какъв кабел :wink:

Колкото и твърда да бъде връзката ако е двоен защитния е общ с работния и се товари доста сериозно и рано или късно мизерията ще стане.

Тема "Проточен бойлер 9kw" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: