Напишете въпрос свързан със санирането.
ethernall - помощник
8180 написа:
С извинение пред Авторката - ethernall. Моля:)
Чшшш, аре да не се обиждаме... имам жена и 2 деца:)

Иначе намерих контакти на други хора, препоръчани ми от хора на които са работили и за сега разговорите вървят много по-професионално и с по-нормални цифри (скеле, сходни цени, но при доста по качествени материаи), може би защото съм и доста по-поготвен и аз, за което съм благодарен на всички тук. Ще видим как ще се развият нещата.
prascho - майстор
Май миналата годона цените на квадратен метър за скеле бяха един лев на месец /т.е за 100 м2 за един месец 100 лева/ и изцяло с материали на Баумит/мрежа, дюбели, грунд, силиконова мазилка, клебешпахтел за полагане и шпакловка/ + 8 см стиропор на Пластимо/ това е един от основните заводи произвеждащи стиропор за Баумит, но без логото на баумит/ та всичко това като материали излизаше 25 лв/ м2 . Не съм наясно дали по време на криза цените се покачват многократно, но според мен не би трябвало да е така. Вярно на мен ми бяха направили отстъпка поради не малката квадратура, но предполагам и сега правят отстъпки поради същата криза.
единак - специалист
Тъкмо се канех да питам доктора, ама нека да е тук.
Има ли конкретна причина да се дюбелира по този начин?
prascho - майстор
единак написа:
Тъкмо се канех да питам доктора, ама нека да е тук.
Има ли конкретна причина да се дюбелира по този начин?
Ами така се дюбелира. Приемаш го и толкоз. Да кажем, че когато се лепи на топки изолацията вероятността да се отлепи в ъглите и да се нацепи е в пъти по-голяма отколкото ако тръгне да се отлепя в централната част на листа.
единак - специалист
добре, нали трябваше да са 6 дюбела, през твърдо, ако е с лепило?
ethernall - помощник
prascho написа:
Май миналата годона цените на квадратен метър за скеле бяха един лев на месец /т.е за 100 м2 за един месец 100 лева/ и изцяло с материали на Баумит/мрежа, дюбели, грунд, силиконова мазилка, клебешпахтел за полагане и шпакловка/ + 8 см стиропор на Пластимо/ това е един от основните заводи произвеждащи стиропор за Баумит, но без логото на баумит/ та всичко това като материали излизаше 25 лв/ м2 . Не съм наясно дали по време на криза цените се покачват многократно, но според мен не би трябвало да е така. Вярно на мен ми бяха направили отстъпка поради не малката квадратура, но предполагам и сега правят отстъпки поради същата криза.
А труда колко е обикновено при работа от скеле? Иначе сега съм намерил препоръчани хора (работили са на място, където са ги гледали внимателно как работят) и има от тях оферта за 44 лв/м2,с материали на Баумит и скеле - доста по-добре е:)
8180 - майстор
ethernall написа:
Чшшш, аре да не се обиждаме... имам жена и 2 деца:)
Сори, много се изложих. Да са ти живи и здрави! Ще черпя. :)
Dansaver - специалист
Към Прасчо - ако си докарал 25лв/м2 баумитските материали със силиконова мазилка и 100лв за скеле си избил рибата - евала!
44лв е добра цена за качествено изпълнение в смисъл може и по-евтино, но...... една от Козлудуй се жалва тия дни по нета, че и взели 1200лв за 30м2 само за работата!!!

За калкулаци виж това на Баумит http://www.baumit.com/bg/main7/sub1/20263/index.shtml помага ориентировъчно!

Ей хванах 8180 в издънка :wallbash: :wallbash: :-D
liatev - напреднал
Неопора не е продукт на BASF. Това е заблуда. На едно от изложенията в София фирмата, която го предлага в България така и неуспя да ме убеди в по-добрите качества от стиропора. Единственото е това, че 5см. стиропор се равняват на 4см. неопор. Това с графита и предимствата които има поставен в изолацията са установени само и единствено от производителя на неопора и от никой друг. Можеш да влезнеш в сайта на BASF и да се убедиш, че те даже и "незнаят" за този стериопор.
Относно цените на видовете мазилки. Разликата между силиконова и силикатна може да е малка но може да е и голяма. Тя се дължи основно на това че силикатната мазилка за 25кг. се предлага от 13 до 50лв. за еднаква зърненост. От теб зависи с какво качество мазилка искаш да ти се направи изолацията.
Избора ти на мазилка е между силиконова и силикатна. Силиконовата е препоръчителна за влажни места, като тези около морето.
prascho - майстор
Говоря за 25 лв/м2 само материали бе хора и то със стиропор на Пластимо без логото на баумит/все същия продукт/ миналата година. С труд под 40 лв/м2 няма да се намери с по-качествени материали.

Тема "Помощ за изолация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: