Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hygro - майстор
Ето едно полезно устройство за демонтиране на плочки без разрушаването им, което всеки може и сам да си направи:

Прикачен файл

01.jpg
01.jpg (18.9 KиБ) Видяна 4601 пъти

Прикачен файл

02.jpg
Обрязване на фугата, нагряване и готово.
02.jpg (38.26 KиБ) Видяна 4601 пъти
Rumen Iankov - специалист
Ако плочката е залепена плътно дали сте излезе толкова лесно.Защото на снимката плочката е залепена тук там с лепило.А самото устройство колко струва?
Justy - майстор
И аз това ще питам - като е " на фуга " - ясно - ами като са плътно :? Май ще почна да полагам на фуга :idea:
hygro - майстор
Rumen Iankov написа:
А самото устройство колко струва?
Не съм виновен, това са официални цени на производителя:
  • нагревателна кутия 30cm - 69€
    нагревателна кутия 50cm - 110€
    пистолет 2300W - 149€
    пистолет 3400W - 309€
    комплект за обрязване с дискове, ножове и куфар - 600€
Смятай още 40€ за доставката и 20% ДДС. Сега нали разбираш, защо го предлагам в "направи сам" :)
Justy написа:
И аз това ще питам - като е " на фуга " - ясно - ами като са плътно :? Май ще почна да полагам на фуга :idea:
Дискът е много тънък. Допълнителната фуга, която изрязва, може да се маскира впоследствие.
Стефан - майстор
Като гледам, това чудо струва около 1000 евро! Мерси! В Направи сам хората цепят стотинката на две, нали?
Интересно ми е дали някой ще прояви индивидуален интерес, и дали ще си го купи, за да свали 5 кашона износени плочки.
hygro - майстор
Стефан написа:
Като гледам, това чудо струва около 1000 евро! Мерси! В Направи сам хората цепят стотинката на две, нали?
Интересно ми е дали някой ще прояви индивидуален интерес, и дали ще си го купи, за да свали 5 кашона износени плочки.
Идеята не е да запазиш старите плочки при подмяна, а да запазиш една или две, които се налага да се свалят за някакъв ремонт. Обикновено когато дойде време за ремонти, оригиналните плочки вече не се намират и се налага на мястото на демонтираните да се правят "кръпки" или да се подменя наред. Устройството дава възможност след ремонта да се възстанови оригиналния вид.

А за цената си напълно прав. За българския пазар е неприемлива. Пък и тук на "майсторите", които правят ремонти, изобщо не им пука какво ще изпотрошат.
Profi Stroi - специалист
По повод изказването на Стефан:
1000 евро
дам
Защо да не стане
Описвам ти реален случай:
Офис на голяма фирма
Предстои откриването
Майсторите са си тръгнали буквално в рамките на преди 2 часа и остават още толкова когато вежлива служителка с глас като от розов телефон звъни и казва:
Имаме една плочка за смяна
Не ни интерисува цената
Идвате взимате плочката,купувате същата слагате я и ви се плаща.
Мисията изпълнена разбира се:)
Как мислиш дали няма да се избия тая машина ако сменя няколко плочки по тоя начин:)
Стефан - майстор
Не искам да влизам в спор с никого! Просто, гледните точки на обикновенния човек, и фирмите, са различни. Всеки си гони интереса. Смятам, че ясно се изразявам.
Rockwalll - специалист
za 1000 евро можете да си вземето над 100 кв м плочки - доста скъпа джаджа се оказва тази - а и наистина ако с нея трябваше да свалям плочките дето ги свалях с огромен чук и длето и излизах заедно с тухли четворки - не знам колко време трябва ше да я държа там.

Имам въпрос - тези на снимката не са ли лепени със силикон
така изглеждат
Тани - модератор
Rockwalll написа:
za 1000 евро можете да си вземето над 100 кв м плочки - доста скъпа джаджа се оказва тази - а и наистина ако с нея трябваше да свалям плочките дето ги свалях с огромен чук и длето и излизах заедно с тухли четворки - не знам колко време трябва ше да я държа там.

Имам въпрос - тези на снимката не са ли лепени със силикон
така изглеждат

:? :? :? Ти май не си разбрал за какво служи тази машинка?

Тема "Демонтиране на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: