• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Моля тези дето имат такава съдомиялна или знаят как да се вгради да ми помогнат.
Проблема е, че има 2 железни планки към нея които не знам каде се слагат.
Това е снимка на съдомиялната. http://konyhagep.webaruhaz.eu/images/el ... F-6128.jpg
Това са инструкциите. http://web.kkelectronics.com/instrukcii ... F_6128.doc
iveliks - специалист
трябва да има и един шаблон от хартия и на него са дадени разни отвори виж дали ги имаш
Ами не нямам го. Тази съдомиялна ни е от 3 години и до сега е стояла свободно.Сега щото искаме да я вградим в новата кухня.
Аз до колкото разбрах по-новите съдомиялни за вграждане се хващат с пластини за плота на кухнята.При мен обаче не виждам къде да се сложат тези пластини.Предполагам, че някъде отзад защото там крачетата са малки и не могат да повдигнат миялната да се залепи до плота на кухнята.Предните крачета позволяват да се вдигне и да се залепи, но пък са разположени по напред от краката на кухнята, което означава, че и цокъла който искаме да сложим пред нея трябва да дойде понапреде от цокъла на кухнята .Тези крака може и да се свалят -ама тогава въобще не знам как ще стане вграждането.
invizitor - специалист
от това което виждам от снимката,тази миялна НЕ е за вграждане.инструкциите не мога да отворя,защото имам някакви проблеми с програмите в момента.но врата на миялната няма как да се сложи.само като се погледнат къде са копчетата за управление и става ясно.има и миялни за вграждане,където управлението е на същото място и вратата се слага на мястото на големия бял панел под копчетата,но при този модел на снимката това няма как да стане.

за планките: много модели миялни не се вдигат до плота и трябва да се слага парче плскост да запълни фугата между плота и миялната.свободностоящите миялни не се хващат никъде.

това успях да видя от снимката

P.S. има и вариант за слагане на обикновенна вратичка на панти отпред ,но трябва да се предвиди по-голяма широчина на отвора за миялната, за да може да се сложат пантите и дали ще има разтояние за вратата, ако се сложи машината плътно назад до стената

само си мисля,незнам в действителност какво е положението
shadowman - майстор
Подвеждащо заглавие. Тази миялна не е за вграждане, ако искаш да я мушнеш под плота е друга работа.
nivanov - специалист
Извадка от инструкцията:
С премахване на работният плот на уреда , той става възможен за вграждане под кухненски плот или директно в шкаф.Осигурете дадените по-долу размери на отделението за вграждане.

Толкова по въпроса дали е за вграждане.
invizitor - специалист
nivanov написа:
Извадка от инструкцията:
С премахване на работният плот на уреда , той става възможен за вграждане под кухненски плот или директно в шкаф.Осигурете дадените по-долу размери на отделението за вграждане.

Толкова по въпроса дали е за вграждане.

Извадка от принципите на мебелиста: миялна,пералня или хладилник за вграждане се различават от свободностоящите такива, по възможността върху челото на уреда да бъде монтирана врата,която да го скрива цялостно или частично от хорските погледи.

Тази миялна след като и се махне раб. плот става не за вграждане,а за набутване под плота

Планките сигурно се слагат след махането на раб. плот на миялната

А ако и има опция големия бял панел на вратата да се махне и на негово място да се сложи плоскост,тогава наистина ще отговаря на всички изисквания за вграждане :-D
Миялната действително може би не е за пълно вграждане.Но аз не искам да махам вратичката.Оргиналната вратичка на миялната ще дойде равна с вратичките на кухнята.това което искам е да я няма дупката която се образува от миялната до плота/плота е 90см -миялната е 82 см с махнат оригиналин плот/.И да се сложи цокъл от долу като на кухнята.Като основния проблем е в това, че предните крака на миялната идват по-напред от краката на кухнята и следователно и цокъла трябва да е по-напред.Другият проблем е че задните крака не се регулират и не може да се вдигне да компенсира фугата м/у плота и нея.Ох трябва да я снимам да я видите.
shadowman - майстор
Може да ти се иска да е наравно с вратичките ама ще се получи трудно, отзад имаш маркучи, кабели...
  • 1
  • 2

Тема "Как се вгражда миялна Electrolux ESF 6128?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: