Ел. инструментите. Консумативи.
Johny - майстор
Обзаведох се с Makita 2470. Та в инструкцията пише как се сваля патронника за SDS+ и се заменя с такъв за свредла с цилиндрична опашка. Само че аз ли криво чета, или модела не е точно този, но не виждам начин този патронник да се сваля толкова лесно. Дайте мнение по въпроса.
moimoimoi - майстор
твоята макита такава ли е?
модела с сменяемите патронници мисля че се води 2470Т

Прикачен файл

makita_busilica_hp_2470_t_big.jpg
makita_busilica_hp_2470_t_big.jpg (31.9 KиБ) Видяна 3236 пъти
EmoZ - специалист
Ууууу Джони, честитката най-напред (и аз имам такваз :) ), инак елементарно, завърташ пръстена и 'отключваш' патронника - сменяш го с другия и 'заключваш.

Успех.
Niky77 - специалист
Честито и от мен! Ако си взел HR2470T, завърташ основата на патронника да отключи и вадиш. Ако е HR2470,
не се сваля - купуваш си адаптор за патронник /но не от Спарки, че не става/ и патронник.
Spokoiniq - майстор
Aко идеята е да ползваш видии за бетон с обикновени опашки и е 2470Т с обикновения патронник няма удар, така че си прави сметка.
moimoimoi - майстор
идеята по вероятно е да може да се пробива дърво и метал
инъче и аз съм забелязъл тоя феномен само че при бош
Johny - майстор
Явно е това което казва Niki. Mислех да не е някой ментак. При мене този момент с ваденето явно отсъства. Даже и не ми трябва, нужен ми е перфоратора и къртача. За другото си имам един ударен Елтос. Благодаря за поздравленията! Всички да ги стига.
Аз все отлагах покупката на този инструмент - все си казвах че свършиха големите ремонти, но уви! Преди седмица на един чужд счупих шилото и реших, че е крайно време.

Прикачен файл

P9301132.jpg
P9301132.jpg (71.67 KиБ) Видяна 3092 пъти
EmoZ - специалист
Ааааа, ясно, твоя е 2470(без Т). Много приятна машина, 'ма не прекалявай с къртенето (не, че машината не може).

Много мазно пробива, едвам се удържам да не сбъркам местоположението на некой отвор, та да ми се наложи да пробия още един път - ей така - за десерт.

Успех.

Тема "Перфоратор Makita - въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: