• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
8180 - майстор
Докторе, Кефиш!

Тази, силиконовата мазилка как я избра - знам, че всичко проучваш. Имаше и питане тези дни, пък и лично ми е интересно - силиконови, силикатни, минерални... :)
pipbel - майстор
Тази, силиконовата мазилка как я избра - знам, че всичко проучваш.
Как я избрах ли? Хмммм, аз бях избрал друга ама.... :?
Със сигурност знаех че искам силиконова ,нали съм покрай морето.
Бях се спрял на Баумит, ама 120 лв + за бака....сори, много ми се види. Та реших и взех силиконова на Оргахим, която е с над 1/3 по-евтина от Баумитската. Не ми се вярва проузводителите в Русе да са с 40% по накадърни от тези на Баумит в близка Румъния.
Това ми беше логиката, а и съм чел добри думи в този форум няколко пъти за Оргахимската мазилка.
Иначе я взех влачена 2мм

Спестените около 1200 лв по груба оценка всъщност ще отидат по това замислено клинкерно оформление на прозорците, която идея ми се вее в главата от 4-5 месеца, но съм сигурен че ще стане (и ще изглежда) ОК.
sasooooooooo - "специалист"
Хубаво прецени дали ще ти отиват на цвета на фасадата. И още нещо - нали знаеш, че е препоръчително /задължително/ да избереш светъл цвят за мазилката. Причината е в привличането на слънчевите лъчи. Колкото по-светло, толкова по-добре. Правил съм си експеримент с бежова и кафява фасада, еднакво нагрети от слънцето, и разликата е огромна - едната ръка - топла, другата - гореща.
На наште обекти бачкат само с Баумит.
8180 - майстор
10х,
Малко бях неточен - не марката, а типът ме заинтересува, че не съм задълбавал натам. Тия дни някой попита и се усетих абс. бос, въпреки интереса ми към външна ТИ. Дотук схванах - вероятно по-устойчива на външни влияния. А там - "дишане", цена и др. сравнявал ли си?
Клинкерът е интересен - ще казваш кое как.
Успех!
pipbel - майстор
Хубаво прецени дали ще ти отиват на цвета на фасадата
Ооо да saso , на снежно бялото червения клинкер със сигурност ще си ходи. Пък и си е натурален цвят, иска само 1 слой лак за камък. Двуетажната ще е бяла. Едноетажната мнооого светла охра.

Предимството на силиконовата освен устойчивостта на атмосферни влияния е и устоучивостта на измиване с водоструйка когато се позацапа туктам :-D
А там - "дишане", цена и др. сравнявал ли си?
8180, не мисля че 2-3 мм мазилка си заслужават внимманието и усилията да им изчислявам "дишането" и паропропускливостта.
Все пак не е алуминиево фолио....
И е елемент от доста ТИ ситеми.
sasooooooooo - "специалист"
Eто ти и друг вариант. Дължината е около 33 см и няма да се налага да слагаш допълнителни парчета. Това са Калебодур - Турция

Прикачен файл

091003_100613_resize.jpg
091003_100613_resize.jpg (102.64 KиБ) Видяна 5942 пъти

Прикачен файл

091003_100551_resize.jpg
091003_100551_resize.jpg (84.1 KиБ) Видяна 5942 пъти
Dansaver - специалист
Дисковете на Бош режат много добре, но са над 20лв. Пробвах да режа и с някой по-евтини, но ги изхвърлих почти веднага!

Еркера на последната снимка нещо бяга от хоризонталата??

Как сте с дъждовете :-D :-D :-D
pipbel - майстор
Поставяне (нагледно) на PVC таван (тип Нолина) на баня.
Отгоре 5 см фибран (ще имам 400 Вата конвекторче в банята,няма да топля напразно разни плочи я :cool: )
Всичко си е направи си сам.

Гадната ГК кутия (за въздуховодите на камината) беше последното нещо за оправяне в детската.
Решението - кухненски плот със цвят в тон с мебелите.
Остана да сложа и подходящи окрайчващи лайсни
Плота не е лепен, няма и смисъл, тежи си на мястото. При нужда от ревизия на вентилаторчето за горещ въздух или въздуховодите в кутията - просто се маха плота и се действа.

Последната снимка - внимавайте с фибрана и източниците на топлина наблизо :!:

Прикачен файл

razni 017.jpg
razni 017.jpg (54.21 KиБ) Видяна 5756 пъти

Прикачен файл

razni 019.jpg
razni 019.jpg (39.73 KиБ) Видяна 5756 пъти

Прикачен файл

razni 018.jpg
razni 018.jpg (47.35 KиБ) Видяна 5756 пъти

Прикачен файл

razni 016.jpg
razni 016.jpg (42.2 KиБ) Видяна 5756 пъти

Прикачен файл

razni 013.jpg
razni 013.jpg (54.84 KиБ) Видяна 5756 пъти
тези клинкерни плочки които си показал са за стъпала.Може ли да кажеш от каде ги купи
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: