• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Galy - специалист
Дайте някъква идея с какъв препарат да напръскам. Имам пчелин. Омръзна ми да плевя и копая. Нямам намерение да сея каквото и да е на тази площ. Искам да напръскам с нещо, което да премахне максимално всякъкви плевели, треви...всичко.

Прикачен файл

IMG_0704.JPG
IMG_0704.JPG (176.66 KиБ) Видяна 10240 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Плащай на някого да плеви и копае. Не се шегувам. Е, малко ми е странно, че не си се сетила.
Galy - специалист
Еййййй, направо се чудя как не съм се сетиЛ!
Чаро - Акълия
Трябва ти някакъв тотален хербицид.
Но и аз мисля, че е по-добре механично. Еко система. Пчели. Мед.
Химия :? Хич не ми се струва удачно.
Galy - специалист
Така е. Затова и досега не съм прибягнал до подобен начин за спрвяне с проблема. Но се оказва сериозен проблем. Колкото повече скубя плевелите, толкова повече излизат....малини, къпени, коприва, магарешки тръни...всичко що пречи :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Galy написа:
Еййййй, направо се чудя как не съм се сетиЛ!
Аааа, така ми е ясно защо :lol: .
Прощавай!
Стефан - майстор
Galy написа:
Дайте някъква идея с какъв препарат да напръскам. ...всичко.
Не ти трябва да го правиш като пустиня. Ще прогониш и пчелите. Помисли и за залесяване по границата на имота с медодайни храсти. Примерно лешници. Пчелите обичат кошерите да са на тихо място. Без вятър.
тонито - специалист
Стефан написа:
Galy написа:
Дайте някъква идея с какъв препарат да напръскам. ...всичко.
Не ти трябва да го правиш като пустиня. Ще прогониш и пчелите. Помисли и за залесяване по границата на имота с медодайни храсти. Примерно лешници. Пчелите обичат кошерите да са на тихо място. Без вятър.
:lol: :lol: :lol:
ppeettiioo - специалист
Окоси го.Аз преди имах няколко кошера и така практикувах.Но не моторна косачка ,с ръчна най-добре.
rulom - модератор
Не разбирам как може пчелар да разсъждава за унищожение на природа :?
Тревата между кошерите се коси с електрическа косачка.Като кося покрай моите даже ги и побутвам с машината и изобщо не реагират.
Разбира се трябва и малко познания за пчелите, като например, агресивни са:
-при ниско атмосферно налягане;
- при липса на паша и много развито пило;
- при пръскане на овошки с препарати и т.н.
Съобразявайки се и с нуждата на пчелите ще можеш да изградиш добре функциониращ пчелин !
И само да допълня, че за да бъдеш добър пчелар, не трябва парите да са водещи в отношенията с пчелите :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Идея за препарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: