Здравейте на всички,нов съм в този форум но засега имам едно питане.Та,директно на въпроса:работя в една фирма и производствената ни сграда представлява едно хале в което редом с нас има и 3ма откачени дъртаци(пенсионери)които всеки отделно има радио и всички слушат така любимото ми радио''Хоризонт''но надуто до дупка,така че цялото хале ехти и в края на работния ден главата ми е надута като балон от тия простотии които по цял ден се разискват по това шантаво радио
След водене на ''преговори''с пенсиите,достигнах до извода че просто няма да има ефект защото вече са достатъчно исперкали и даже още повече надуха тоя ''Хоризонт''.Един колега ми каза че едно време са правили някакви заглушители за радио които се побирали в кибритена кутия.Забелязах и друго-машините които произвеждаме се командват от инвертори,та като променя настройките на инвертора при тест и въведа параметри различни от работните,точно тези стари радиоапарати които дънят до дупка ''Хоризонт''започват да бръждят зверски,а буквално на 5 метра е моето радио(Sony)което въобще не се смущава.И тогава реших да се регистрирам тук и да попитам,какви елементи трябва да си купя-параметри,наименования и съответно схема как да ги свържа,за да се спре това мъчение за мен
Благодаря предварително на добрите отзовали се на моя въпрос хорица