Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq - специалист
Много ясно, че ще е генератор.Ако можех да чертая, с удоволствие бих постнал и за срвдни и за УКВ + ТВ.
emil_v r - майстор
Помня я схемата , но по- късно ще я драсна , търси си феритна антенка .

Действаха на 1-2 м обаче , трябва незабелязано да пуснеш смущителя в джоба на жертвата . :-D
petromaniq - специалист
Това, ако не усети добре, ама в другия джоб трябва да носи и ламповата антика :lol:
929
само дайте схемата-място за монтаж на ''бръмбара''има,даже още по добре че работи с по малък обхват
Милен - майстор
Пробвай с тия бръмбари на Неомонтана http://hobby.neomontana-bg.com/fms.htm Последния пише че действа до 100м при по високи захранващи напрежения.
petromaniq - специалист
Моят вариант работеше в радиус 30м. и като малък се кефех да смущавам телевизорите на съседите по време на футболните първенства. Добре, че не ме разбраха.Щяха да ме линчуват :-D. А тогава нямаше кабелни ТВ.
petromaniq - специалист
Тези на Неомонтана стават, като се махне ненужния в случая модулаторен микрофон. Добре е също базисните резистори да се заменят с тример, за по лесна настройка работната точка на транзистора.
shotik - майстор
Private29.03.05 г., 10:14
44 – 46.475 ПОДВИЖНА, Забележки 3, 32, 73, 75 ГРАЖДАНСКИ

А забележка №3 гласи:
3. Отделни честоти в тези ленти се използват за радиомикрофони с мощност до 50 mW.
Много от евтините модели битови безжични телефони също са в този обхват.

--------------------------------------------------------------------------------

AMD loving man29.03.05 г., 23:09
И аз съм на общежитие и моите комшики са чалгарки (добре че нямат много мощен касетофин) и от опит мога да кажа че чалгаря най го мори електронната музика. Т.к. слушам доста разнообразни стилове (готик метъл, New age, класика, народни песни, и друга релаксираща музика и най-вече house) на никой друг стил не са се оплаквали като на хауса. Като гледам твоите колони са доста мощни и ако им спретнеш едно яко парти може и да има резултат. Но за да е по-силен ефекта както някои ти препоръча може да пробваш директно с hard techno, minimal, tribal, industrial, или нещо от сорта. А варианта ти да си семлираш нещо наистина циклещо от порядъка на 2-3 различни семпъла за час наистина може да ги накара да се замислят, евентуално. Успех в борбата с чалгата.
P.S. Най-важното е да има яко бас (по-добре нискочестотен) за да ги раздрусаш здраво та дано се осетят за какво иде реч.

--------------------------------------------------------------------------------

OgiDogi30.03.05 г., 00:26
Много от евтините модели битови безжични телефони също са в този обхват.
Ами да, настройва се на 45 MHz, втория хармоник веднага се лепва на 90 MHz и поради малкото разстояние трябва да свърши работа.

source30.03.05 г., 02:51
Вземи си бебефон или радиомикрофон ( виждал съм такива на кит за сглобяване, може би на Млад конструктор или на друг, не помня ). Този тип микрофони работят на честотата на FM радиоразпръскването ( 89-106 МHz ) и са настройвами, защото идеята е да си намериш свободна честота и там да си го ползваш на спокойствие :p
На теб обаче ти трябва просто да го настроиш на правилната честота ( 90 Mhz - използвай някое радио, пуснато на Мангал+ и върти, докато не го смутиш ) след което го слагаш до колонките, пускаш много тихичко нещо за душата ( Manowar, Sepultura или Merilyn Manson - избери си нещо от темата кой на каква музика издивява ), доволен си отваряш една бира и се наслаждаваш на цирка :D

Имам такъв микрофон, но той си работи на определена цестота.(мисля беше 96-7 ли не помня)Ако има радиомикрофони, на които можеш сам да си избираш честотата, на която да излъчват тогава, ще е добре.

Private30.03.05 г., 03:11
Настройката не е проблем при това ниво на сложност на схемата:
Линкове към китове:
http://www.dobrikit.dir.bg/page7c.htm#minifmpredМИНИ FM ПРЕДАВАТЕЛ" 90 MHz +/-2MHz
Мини FM предавателя е за любителите на миниатюрните утройста. Излъчваната мощност е около 5 mW. Схемата е аналогична с FM-1 с тази разлика, че за настройка използва само бобината , а за микрофон се използва свръх миниатюрен електретен микрофон. Настройката на честотата се извършва чрез разтягане и свиване на L1. Около 90 МНz +/- 2MHz. За антена се използва изолиран проводник с дължина 70-80 см.

Merck30.03.05 г., 16:44
Последвах съвета ви и преди малко се сдобих с бебефонче от дистрибутор на добрикит(пиротска) за 4.50лв ,има си врътка за регулиране на честотата и след малко стартира Радия яж ми К@ра ФМ,само чакам да се включат комшийките и да ги зарадвам. Както вече споменах вариянта с техно микса,усилване до край и 1 бира в околността е неприемлив заради другите ми комшии,все пак уважавам правото на всеки да учи/работи/почива без грубо вмешателство от комшиите си и съвсееем рядко го нарушавам като се веселим,но пак гледам да не клатим стените до късно :) ...
Много ви благодаря,отдавна се заглеждаш по сайта на добри... ,но за други чаркове и не знаех че точно във ФМ обхвата излъчват бебефоните им...

Ilian35930.03.05 г., 16:48
Очакваме да споделиш резултатите след първа употреба.

GRUEL30.03.05 г., 20:05
я дайте малко подробности за тези китове?звука, който се улавя с радиото чист ли е(като радио-станция) или има някакви смущеня, щото ако е хубаж звука тва става идеално за безжична връзка РС-Аудио-система

eek_the_cat31.03.05 г., 00:29
OOOOOOOO Ако знаете пък какъв базик става като отидеш в някоя чалгарска кръчма с такъв радиомикрофон и седнеш на най- затънтената маса в ъгъла и леко пукаш "поздрави" на тема чалга (която бичи по радиото съответно), пък ако имаш и свестен телефон да им пренастроиш климатика и вече сервитьорките мислят че има духове (все пак обикновенно щом работят там явно и те слушат гюбеци). Само да не ви хванат, че лошо става... ;)

http://www.dobrikit.dir.bg/page7c.htm

Това намерих като материал в интернет,напиши в гугъл "заглушители на УКВ радио" и има да четеш още неща.
emil_v r - майстор
Вероятно радията са стари и са на " средни " вълни .

Особено щом момчето казва , че неговото Сони не се смущава , а другите -да .
Всичко УКВ-ско не върши работа.
Схемата беше -
ферит с 80навивки с извод в средата .
Базата в средният извод
емитер долу
захранване м/у колектор и горен извод .
dalgia - специалист
Ако можеш да си го направиш ето линк със схеми
http://www.bobi.chanoart.com/ebook/Zaglavna.htm
Ето и въпросния смутител.Има и една с тунелен диод която предаваше до 300м с 1,5волта ама да я намеря.

Прикачен файл

Generator za smu6teniq na TV.JPG
Generator za smu6teniq na TV.JPG (26.46 KиБ) Видяна 12863 пъти

Прикачен файл

017.JPG
017.JPG (15.1 KиБ) Видяна 12863 пъти

Тема "Заглушител за радио????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: