Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
единак - специалист
Сигурно въпросът ми е идиотски, но където и да търсих не намерих отговор. Питах и в сетком, пичовете предполагаха какво ли не, но проблема си стои.
Значи.
Свалям си ХД филм, с голяма резолюция. Примерно 1920х1080п или х1040. Филма върви, обаче звука избързва. Картината се усеща да е леко насечена, не чак да дразни много, но е забележимо.
При проверка на пърформанс процесора се товари до около 70%, а паметта до към 1.2Гб.
Лаптопа е сони, двуядрено Т5750, на 2 ГХц, 2ГБ памет. Видеокартата е Nvidia GeForce 8400M GT, 128 дедикейтид, общо - повече от 800.
Плеъра ми е КМплейр. Спирам всички други програми, махам субтитри... ама не.
Търсих нови кодеци за тази видеокарта, обаче няма.
rulom - модератор
От лаптопа е.Верно, че е бързичък, ама си е лаптоп.Сигурен съм, че на компютър със същите параметри ще си върви филма.
Провери и за плеър само за ХД. Мисля, че имаше такъв.
И нещо май трябваше да се пипне по настройките на КМплеъра за да върви добре ХД.
Аз гледам филми с Media Player classic,насичаха ми wmv файлове с малко по-ниска резолюция(компютъра ми не е първа младост), но разцъках малко настройките и намерих как може да се оправи.
Media player classic>натискаш "O">Playback>Output и избираш за direct show video system default
Бай Член - специалист
единак написа:
Сигурно въпросът ми е идиотски, но където и да търсих не намерих отговор. Питах и в сетком, пичовете предполагаха какво ли не, но проблема си стои.
То в тоя цитиран от теб форум само баш-майстори останаха, а от тях - само приказки на обща основа
По темата:
Разкарай другите кодеци, свали CoreAVC (версия над 1.9.0.0, Има го в Замундата), в настройките му има опция за активиране на CUDA чипа вграден във видеокаратата ти. (трябва да си и с последния драйвер на nVidia), на KMPlay-ера му задаваш да ползва по подразбиране външните кодеци, а не неговите и си готов.
Натоварване на процесора 15% и всичко лети.
единак - специалист
Начи точно там май е проблема, за моята видеокарта няма нови драйвъри. Искат да се провери в Сони, а там нищо. В сайта на Нвидиа ми дава, че няма за апдейтване. Из форумите навсякъде се оплакват, че точно за този модел, ц.
Дееба и късмета му...
petromaniq - специалист
Непременно HD ли трябва да гледаш?
Бай Член - специалист
единак написа:
Начи точно там май е проблема, за моята видеокарта няма нови драйвъри. Искат да се провери в Сони, а там нищо. В сайта на Нвидиа ми дава, че няма за апдейтване. Из форумите навсякъде се оплакват, че точно за този модел, ц.
Дееба и късмета му...
Кой номер версия ти пише на драйвера?
marabura - напреднал
сложи си CoreAVC.Professional и ползвай KMplayer като му посочиш въпросния external codec

Прикачен файл

2009-10-06_214622.png
2009-10-06_214622.png (18.64 KиБ) Видяна 6326 пъти
единак - специалист
Направих го, още когато Бай Член посъветва.
Тръгнаха вече. Само, ако имам много неща да работят се запича.
Обаче не съм сигурен дали му използвам функцията CUDA на тоя кодек, защото доколкото разбрах се иска последен драйвър на картата, който сега е 186.81 , а моя е 7.15.11.5665. Иначе карата ми я подържа тази функция, проверих в сайта. Процесора се товари на същото ниво сякаш.
Бай Член - специалист
Start>Programs>CoreCodec>CoreAVC Professional Edition>Configure CoreAVC
И трябва да имаш отметката дето съм я почервенил.

Прикачен файл

Snap6.jpg
Snap6.jpg (59.22 KиБ) Видяна 6265 пъти

Тема "Насичат ми HD филмите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: