zombau написа:Не ми се смейте първо съм жена и второ художник та затова питам, ако тази година си купя камина с водна риза и я използвам без да използвам водната риза, тоест за момента я използвам само като печка на дърва, ще повредя ли водната риза !? Защото нямам възможност да направя ремонта накуп и чак догодина, живот и здраве ще включа водна риза !В моята пректика съм свидетел на няколко камини с водни ризи, които са ползвани една година на "сухо" без да има някакви последствия за водната риза. Ако това продължи повече време или се използва кокс ламарината ще прегори,както става при печките тип чудо, но за 1г не мисля, че ще е фатално
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68
- специалист
32 мнения в "Един много лаишки въпрос за камина с водна риза !"
naskov
- майстор
LazarGanev
- "Велик майстор"
Аз също съм го правил на собствената си камина, но не мога да го препоръчвам на други.
danyxaxa
- напреднал
Щом е фабрично купена камина в инструкцията за ползване трябва да е опоменато при какви условия може да се ползва и ,че само при тези условия ще бъде зачетена гаранцията.
Фабричните камини за да са максимално ефтини са изчислени с малък разход на материали съответно са от по-тънка ламарина!
и ако водната част не е пълна или не е изпълнена правилно останалата част от отоплителната инсталация те силно могат да се деформират или нарушат цялоста си!!!
По принцип камини и котлета с водни ризи без вода не се използват!
А камини с воден съд на който корпусът е отдлен от корпусът на камината могат да се ползват и на сухо:

http://danyxaxa.snimka.bg/other/kamina.287660.7741224
Фабричните камини за да са максимално ефтини са изчислени с малък разход на материали съответно са от по-тънка ламарина!
и ако водната част не е пълна или не е изпълнена правилно останалата част от отоплителната инсталация те силно могат да се деформират или нарушат цялоста си!!!
По принцип камини и котлета с водни ризи без вода не се използват!
А камини с воден съд на който корпусът е отдлен от корпусът на камината могат да се ползват и на сухо:

http://danyxaxa.snimka.bg/other/kamina.287660.7741224
zombau написа:Коментирам черния текст. По въпроса мнение не те топли много. Мамите и бабите по опашките им е хоби да опитват да разсъждават.vanko68 написа:zombau - n_a не е сладък,а сладка...съжалявам за грешката и веднага я поправям
Много благодаря на всички за отговорите ! Понеже сондирах мнение и във форумите на бгмама и там мненията се припокриват ще рискувам !
Стискайте ми палци !
zombau
- напреднал

Не подценявайте майките, те са страхотна движеща сила ... вярно е, че част от тях можете да пратите да ви търсят самонарезен винт за стъкло, ама нали в това им е чара ...
Нема лошо. Чупи-купи. Мамите и татковците движат икономиката. Обичаме ви.
Тема "Един много лаишки въпрос за камина с водна риза !" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература