Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessi2026 - специалист
Здравейте, моят строеж напредва, но днес установих следния проблем:
Плочата за част от покрива беше излята в най-горещите дни на лятото и въпреки че я поливаха, се виждаха пукнатини по нея. При дъжд си пропуска вода съвсем стабилно. Съответно накарах строителите да хванат и да измажат с нещо плочата отгоре, преди да се полага хидроизолацията. Направиха го - в момента няма видими пукнатини, но при дъжд продължава да тече (или по-скоро да капе). Отидох на обекта днес и както си говорехме, един от работниците каза, че като я били изливали, не работел вибратора и съответно не е вибриран бетона... Смятате ли, че е възможно да ми падне на главата тази плоча? Покривът е плосък и не се притеснявам вече за това, че ще пропуска, а че може да падне, ако замръзне вода в пукнатините например... Помагайте, че ... ужас! :?

Прикачен файл

resized1.jpg
Ето така изглеждат местата, от които капе вода
resized1.jpg (34.18 KиБ) Видяна 6266 пъти

Прикачен файл

resized2.jpg
resized2.jpg (16.54 KиБ) Видяна 6266 пъти

Прикачен файл

resized3.jpg
resized3.jpg (32.8 KиБ) Видяна 6266 пъти
gorgidanchev - специалист
Извини ме но ти майтапиш ли се :? :? :?
Стефан - майстор
Що да се майтапи човека? Има голям проблем, даже и снимки. При мен е същото положение, спомен от прехвалените "майстори" от Раковски. Само дето нямам снимки.
единак - специалист
Сигурно някъде има идеално изпълнени плочи, които не пропускат, когато директно отгоре им вали дъжд.
Че имаш пукнатини, имаш. Колко са проблемни, никой не знае. Но може да питаш. Да ти падне на главата, едва ли... Направи си изолацията овреме и не се тормози излишно.
Ако наистина много те е страх, извикай си конструктора да погледне.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
To ne bеше ли голяма сага с тая плоча кат я ляхте?
Това по наще ширини плосък покрив си е изгъзица. Това се предполага да носи тежестта и на снега? Плоча, според мен, трябва да е монолитна. А това решето. Не знам, не че искам, но аз се плаша, хем не е мое.
Въпросът ти не е за тук. Обърни се официално към специалист. Прочети си учебниците. Според мен не е читава работа.
mitaka_vk - специалист
Мисля че трябва да направи една качествена изолация и то преди да е дошъл зимния сезон. За да може да го запечата отгоре и да изсъне водата докато е още що годе топло. Зареже ли го за през зимата може да има по големи проблеми. Иначе плочата не вярвам да падне все пак е и армирана, но циклите на замръзване и размразяване унищожават бетона след време и може да почне да се рони.
vreden - специалист
Това ,че не е вибрирана не е проблем.Не пада така лесно плоча.Внимавай ако си извикаш конструктура да не не ти откаже да се разпише после,много обичат да се застраховат .По скоро извикай някой друг строителен инжинер за консултация,ако си толкоз уплашен.Направи си по скоро хидроизолацията за да може да изсъхне плочата преди минусовите температури.Няма ли вода в бетона-няма проблем.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
За мен странното е, че пукнатините са от долната страна на плочата - тоест в опънната зона.Нека все пак и конструкторът ти да си каже мнението.
А на кой ден декофрирахте плочата.
Иначе, колегите са ти казали за изолацията.
Поздрави.
Dessi2026 - специалист
Благодаря на всички, точно това замръзване на вода в бетона ме притесняваше... Ще се обадя на конструктора да го види все пак. И ще се наложи да накарам строителя да побърза с изолациите, докато още има малко слънце, за да вземе и да изсъхне каквато вода има в пукнатините.

.... А, още нещо - момиче съм :-D
rockwall - майстор
още е топло, може и нова да залее - за негова сметка

така би трябвало да стане според мен

Срамота е нова плоча да й трепериш.

Като гледам не е и толкова много.
Аз имам една такава заварена постройка от тухли с бетонен покрив (панели - около 70м2), който пропуска вода и мисля да я събарям, че не са си правили труда да пускат колони ами директно вурху тухлен зид панелите.

Викнах човек от фирма СЪБАРЯ,КЪРТИ и тн - за 1700 лв ще ми свалят бетона и ще го извозят.

Като гледам твоето не е повече - така че ти си прецени дали си струва да трепериш при условие че и пари си давал.

Все пак е покрив, не под на гараж....
Строителят какво вика???
Последна промяна от rockwall на вт окт 06, 2009 1:57 pm, променено общо 3 пъти.

Тема "Покривна плоча с пукнатини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: