Мечтата на всяка домакиня
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пералнята ти е на 2м от водата? И намери маркуч 2,50, с оригинални гхплендри? Имаш си направено разклонение с подходяща резба готово направено и само да подвържеш захранващия Маркуч?
Това е добре. Наистина няма какво да му объркаш. така мисля
Изходната вода, също ти трябва по-дълъг маркуч. С подходящ диаметър. Ще го стегнеш със скоба. Той свободно се зауства в канала. Аз уплътних с подходящ гумен маншон. Имаш разклонение към канала, нали? Ако нямаш, се налага да извадиш гофрата кояти си сложил, да монтираш У и в едното да вържеш гофрата на мивката, в другото пералнята.
И наистина прочети добре упътването. Онова с болтовете не е шега.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Можеш ли да покажеш снимка? Заинтригува ме тази тясна дупка на плота.
Evgeni30 - специалист
:)

има отделен канал за мръсната вода......

и маншон намерих

оба4е съм в нова къща...и до сега съм прал 1-2 пъти с пералня в старата ми къща .....

Ще про4ета за болтовете.....щом трябва да се махнат....

(не е шега)

ами плота има дупка за маркуча ...близо до батерията и разклонението....за да не стои отгоре маркуча по плота.....ама е тясна и пластмасовото не влиза.....та ще стои отгоре макуча на първо време.....

а пералнята е в ъгъла на кухнята и не е вградена, няма шкаф....има направен канал за м.в., до нея има хладилник нов

и горе долу е планирано........но не ме научиха хубаво майсторите в началото, а ме претупаха....то пералня се слага близо до мивка......
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не, не е задължително да е близо до мивка. Просто на пералня и трябва вода и канал. Аз пробих стена за да включа в канала и взех вода преди бойлер.... по принцип каналът е проблемен. вода се закарва навсякъде, а щом се крие зад шкафове, съвсем няма проблем.
Мебелистите ти, с тази дупка... и те БашМайстори.
Като разширяваш дупката на плота, направи я под ъгъл. Ще е по-добре за маркуча. Или направи голяма дупка, а от магазин за мебелен обков си вземи капачка за офис бюро
Изображение
Изображение
Evgeni30 - специалист
Мерси, пич

а колко болта трябва да развъртя на барабана?
rulom - модератор
Evgeni30 написа:
Мерси, пич

На барабана нищо не трябва да се развива :!: На задния панел(страна) има 4 бр. фиксиращи болтове.Ако ги има личат и се свалят, ако ги няма, няма друго за развиване и переш!!!!
Дано не питаш сега как се пуска казанчето :-D
jakuzi - специалист
Evgeni30 написа:
Мерси, пич

Погледни пералнята отзад..опс в гръб има два дълги болта наречени "транспортни" използват се по време на транспорт,ако не са махнати махни ги.Понякога на някои модели са означени с червена боя.Има вероятност и да са махнати от хората които са ти доствили машината тогава трябва да има две дупчици в ламарината.

P.S При моите са били винаги 2,но явно зависи от модела.
Evgeni30 - специалист
въпросче:

а как става усукването на маркуча за студената вода.....има някаква пластмасова част....

n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Evgeni30 написа:
въпросче:

а как става усукването на маркуча за студената вода.....има някаква пластмасова част....

Усукване??
Аааа, имаш предвид как да завиеш и "второто".... Ми поне единият холендър се върти свободно.
Evgeni30 - специалист
видях го в упътването

трябва към края на маркуча за мръсна вода да има дъга.....с пластмасовата част, да е повдигнат маркуча и ......после вкарвам в Ф50

Тема "проблем с пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: