• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
emil_v r - майстор
Да бе , ангажиран си ...
И сега 100 човека ще те чакаме до Коледа ?
РАЗГЛАБЯЙ ГО събота или неделя не си на работа !
Time2Burn - специалист
Няма бе емо, нали правих гипскартон в спалнята и събота и неделя трябва да шпакловам, шлайфам и боядисвам. Пак тая събота и неделя трябва да шпакловам и боядисам тавана на банята в апартамента на баба ми. След което в понеделник тряба да го дам под наем...
julian1960 - напреднал
Тъкмо до Кореда ще спестиш една "енергоспестяваща"лампа.Енергия спестяват но с тази електроника животът им е много кратък.Наскоро четох че и светлината която излъчват е вредна.Разглобих една такава само че VESTEL.....Те в гаражите ги правят по добре -някои елементи са съкратени.Ако все пак се заемеш с ремонта пиши ще помагаме ---няма за къде да бързаме.Явно жена ти е спокойна натура....ако беше на мое място с едната ръка мистирията с другата отвертката :lol:
alsted - майстор
Най-вероятно има някакъв проблем в инсталацията на самия полилей-струва ми се, че ЕСЛампи се оказват последователно свързани на "40-ватовата".Премери при възможност напрежението на последната в светещо състояние.А този вентилатор върти ли се? Има ли нещо различно, когато е включен?
alsted - майстор
Предлагам ти нещо лесно за проба:сложи 4 крушки с нажежаема жичка, с еднаква мощност.Светят ли си нормално?.
alsted - майстор
Ако всичко е коректно, някой има ли идея какво на тази схема би попречило на въпросните лами да си светят нормално?

Прикачен файл

Принципна схема на вентилатор-полилей.jpg
Принципна схема на вентилатор-полилей.jpg (84.12 KиБ) Видяна 6327 пъти
Time2Burn - специалист
Полилея има проблем само с енергоспестяващите лампи. Предполагам че има някакво неправилно свързване, и към коледа обещавам да го разглобя и ако не става - ще го изхвърля. От обектите все ще артише нещо читаво...
На ключа за осветлението има ли глим лампа. Ако има махни я. Енергоспестяващите крушки се палят през нея.
KIBRIT - специалист
И другата в коридора изгоря. :sad:
Убедих се,че честото палене и гаснене на тези крушки драстично скъсява живота им.
panalov - специалист
KIBRIT написа:
И другата в коридора изгоря. :sad:
Убедих се,че честото палене и гаснене на тези крушки драстично скъсява живота им.

Определено :!:
Преди около 2 години взех 5 такива май бяха Филипс .Двете сложих в коридора а другите в спалнята.
В коридора от около 6 месеца съм вече с обикновенни а в спалнята всички си работят.

Сега имам друг проблем , в хола сложих пак енергоспестяващи ,не си спомням марката но едната струваше 10.50 лв.
Та тия крушки са със бавен старт -цъкаш копчето и след секунда две светва.
Дали е нормално защото Филипса си светват на мига
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Компактни луминесцентни лампи - проблем..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: