Напишете въпрос свързан със санирането.
pipbel - майстор
Тъкмо се канех да питам доктора, ама нека да е тук.
Има ли конкретна причина да се дюбелира по този начин?
добре, нали трябваше да са 6 дюбела, през твърдо, ако е с лепило?
единак, въпросите ти са риторични и отговора се съдържа в тях
Конкретната причина е лепенето с ПУ пяна за ТИ.
Става много здраво (опитвал съм се безуспешно да отлепя със сила залепено парче) и в тоя случай и 5 дюбела/м2 стигат, мене да питаш дори и 4 са достатъчно.
bigshop - специалист
liatev написа:
Неопора не е продукт на BASF. Това е заблуда. На едно от изложенията в София фирмата, която го предлага в България така и неуспя да ме убеди в по-добрите качества от стиропора. Единственото е това, че 5см. стиропор се равняват на 4см. неопор. Това с графита и предимствата които има поставен в изолацията са установени само и единствено от производителя на неопора и от никой друг. Можеш да влезнеш в сайта на BASF и да се убедиш, че те даже и "незнаят" за този стериопор.
Виж този линк:
http://www.plasticsportal.net/wa/plasti ... ommodities

Виж също как се пише: СТИРОПОР и СТИРОДУР. Омръзна ми да си кълча езика като чета иначе смислените ти (и полезни) постове. А също и на други хора. Дано не съм груб.
единак - специалист
pipbel написа:
Тъкмо се канех да питам доктора, ама нека да е тук.
Има ли конкретна причина да се дюбелира по този начин?
добре, нали трябваше да са 6 дюбела, през твърдо, ако е с лепило?
единак, въпросите ти са риторични и отговора се съдържа в тях
Конкретната причина е лепенето с ПУ пяна за ТИ.
Става много здраво (опитвал съм се безуспешно да отлепя със сила залепено парче) и в тоя случай и 5 дюбела/м2 стигат, мене да питаш дори и 4 са достатъчно.

Мерси док, ей за това питах.
tokuro40 - специалист
аз след една седмица почвам моята ТИ и съм решил да е с Фибран 6 см и лепена с пяна :lol:
liatev - напреднал
Виж този линк:
http://www.plasticsportal.net/wa/plasti ... ommodities

Виж също как се пише: СТИРОПОР и СТИРОДУР. Омръзна ми да си кълча езика като чета иначе смислените ти (и полезни) постове. А също и на други хора. Дано не съм груб.
Благодаря за сайта и ще си взема бележка за правописа.
Немога да открия в този сайт никакви числови коефициенти на продукта, които да ме убедят в качествата му.
Също така ми направи впечатление, че липсва партньор от Българска страна на този продукт.
bigshop - специалист
liatev написа:
Немога да открия в този сайт никакви числови коефициенти на продукта, които да ме убедят в качествата му.
В брошурата
http://www.plasticsportalasia.net/wa/pl ... lation.pdf
на страница 10 (на другите също има интересни неща). Във форума също можеш да потърсиш.
Не съм фен на неопор-а защото прираста в топлоизолирането не съответства на прираста в цената му спрямо EPS.
liatev написа:
Също така ми направи впечатление, че липсва партньор от Българска страна на този продукт.
Партньорите са търговци. Ето един:
http://www.tisstroy.com/cenova_lista_fi ... eriali.htm
Подизпълнители няма.
2v6 - майстор
tokuro40 написа:
аз след една седмица почвам моята ТИ и съм решил да е с Фибран 6 см и лепена с пяна :lol:
Аз оня ден завърших една - 10 см фибростир с пяна :wink:
Dansaver - специалист
Към Прасчо: Естествено, че само за материалите 25лв, труда за изпълнението тръгва от 15лв нагоре за полагането на посочените от тебе, което прави 40лв - доста добра оферта за КАЧЕСТВЕНИ материали и изпълнение, а като те знам как се интересуваш не вярвам да имаш компромиси в изолацията!

към Лиатев: без да отварям сайтове ще ти кажа, че Неопора е на Байсеф! Още преди 4год. си направих едната тераса-външно с него, така, че не бързай да пишеш само за едното писане! :?

към Пипбел: то и без дюбели може, но знаеш ли след 10год. какво ще е състоянието на лепилото/пяната?
Двете системи /лепило и дюбели/ трябва по отделно да държат достатъчно здраво изолацията за да си сигурен, че ако нещо се обърка след време с едната - другата да поеме натоварването.
ethernall - помощник
Понеже се оказа, че поради малоумната архитектура на блока (външни козирки - части от плочата и колони, които трябва да се изолират, за да се елиминират термомостовете) квадратурата за изолиране скочи с около 30% се налага да се правят икономии. Предлагат ми варианти за материали, които били всъщност Баумит, но понеже са опаковани от други фирми или се взимат насипно от големи разфасовки, цените са по-ниски. Та да питам - има ли такъв филм? Например B+M EPS наистина ли е същия материал на Баумит?

Тема "Помощ за изолация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: