• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Да пуснеш снимки! Ще помагаме! Успех!
extim69 - специалист
писах на ощте две места в форума за което много се извинявам ,ако може някои да помогне със савет
след като съединих двата коминни отвора и повдигнах височината на комина ,днес запалих печката гори няма проблем ,НО забеляазвам че духа от единия отвор другия е студен ,чист е не е запушен ,можели да не съм уцелил средата с розетката и това да е проблема ,много малко е в дясно ,или някакво течение да прави нещто като тапа на единия отвор
ако някои е правил такова саединяване ако може да даде съвет щте съм благодарен
http://extim69.snimka.bg/flowers/gradin ... 4.15081254
AntonBM - специалист
extim69 От снимките не става ясно, а и ти не си обяснил много точно, какво си искал да направиш и как си го правил... Дай малко повече обяснения или драсни някаква схема ако можеш. Тогава ще ти дадем съвети. Сега може само да гадаем.
extim69 - специалист
комина ми е двоен,с отвори 12 на 12 ,печката прити 17kv. водна риза ,за 15 дена работа и започва да пропушва като отворя да зареждам ,преди това не пуши ,интерсно че прави една шепа сажди ,какво направих -съединих
двата коминни отвора с общта розетка ,за да увелича сечението на комина ,повдигнахго и с половин метар,при поставянето на розетката съм я изместил с 2,5см. в дясно и сега десния отвор работи нормално левия почти не работи като си вкарам раката в него е студен ,не духа топло.Незнам дали е нормално това .мога да разбия розетката и да я фиксирам -дали си заслужава,може и двата отвора да си пречат,а може и да трябва да слижа и някакви траби 20см. над шапката .да не се получава някакво завихряне
extim69 - специалист
едната розетка я затворих,другата я преместих посредата но не точно
извадих две тухли полвинки от долу под отвора ,срещту розетката
и нагоре по комина около 4,5 половинки.Може и там да имам някаква грешка,знам ли. сам си го правя ,професията ми е друга ,строителството - хоби за собствени нужди
AntonBM - специалист
Смятам, че комина ти е наред. Проблема с пропушването най-вероятно се дължи на това, че си уплътнил много добре помещението. Сигурно си сложил добре уплътнена дограма и вътрешна врата. Така помещението остава на под-налягане. Печката при горенето се нуждае от въздух, който като няма как до влиза в стаята смъква налягането. При отваряне на вратичката се изравнява налягането в стаята с външното през комина – за това ти връща обратно.
Можеш да видиш дали съм познал, като направиш следният опит: Преди да отвориш вратичката отвори един прозорец. Ако не ти пропуши, значи това ти е бил проблема. Много често такъв ефект се получава и при работещ кухненски аспиратор - той също понижава налагането на въздуха в стаята.
Пробвай и пиши какво е станало.
filmatoplo - майстор
Моята печка е свързана на комин 25-25 . аз съм най отгоре свързан - под мене има свързан аспиратор и най отдолу пак печка . Също дограмата ми оплътнява добре и си личи щом отворя вратата към терасата и печката работи по добре без да пуши . Ще трябва да пробия отвор на вън за свеж въздух .Та заради горните неща малко ми се задръстват кюнците . :wink:
extim69 - специалист
аспиратор нямам ,дограмата не съм я сменял-стара дървена ,въздух споредмен има ,щте пробвам да понадя комина с два 25см. кюнеца
логиката ми е да неби ,като е равна повърхнината -бетонната шапка,да си пречт двата отвора,с кюнците щте се получи празно място му тях

Maиче малко съм пребързал ,след като поработи печката забелязах че се нагрява и другия отвор ,може и да няма проблеми
Благодаря на хората които ми отговориха,като паднат температурите щте си проличи кои щте тегли :?
2v6 - майстор
AntonBM написа:
2v6, аз не съм казвал, че водната риза се отразява на температурата на пламъка! Казвам, че тя намаля температурата на горивната камера. От там се намаля интензивността на разлагането на дървата и пада количеството газове, а от там пламъка е по-малко, но не и по-студен. Най-добре се вижда как се отразява средната температура на камерата на горенето, когато се добави влажна цепеница в камерата. Преди да я сложиш – камерата си гори добре, мушкаш влажното между другите дървета и виждаш, как намаля пламъка! Това се дължи на това, че влагата в дървото започва да дърпа топлина и смъква температурата в камерата.
За графика съм писал само във връзка с изменение на КПД-то в зависимост от натоварването. Такива графики съм виждал няколко, но рядко производителите дават тези данни за своите котли... (защо ли???). Рових да ти намеря такава графика и попаднах на тази по-долу. Тя е за парен котел, но и на водогрейните е подобна.
Намалянето на интензивността на пламъка не означава директно намаляване на КПД-то.
В каква степен ще се намали недоизгарянето на дървата при 60 градуса в сравнение с 90 :?:
А с каква степен ще се увеличи топлината влизаща във водната риза при 60 в сравнение с 90 градуса (при положение че интензивността на горене е една и съща) :?:
denuchi - специалист
extim69. да те попитам някъде по пътя на комините имаш ли друга розетка за печка. един приятел беше обединил така два комина и едниният работеше добре а другият не. след като премахна розетката от горният етаж всичко си дойде на мястото. поне засега несе е оплакал.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "ПОМОГНЕТЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: