От мобилни телефони до цифрови камери
ozimen - специалист
Може ли да се съберат функциите на две дист.управления в едното от тях.Става дума за бариера и за гараж -като целта е да нося само едно от тях че с това на колата нося три броя дистанционни.Гаражното е с 4 бутона но само единия се ползва а на бариерата са 2 бутона и пак само единия се ползва.Лошото е че са на различни производители.Снимки. :?Нищо не разбирам от електроника :gott:

Прикачен файл

P081009_12.49.JPG
дист. за бариера
P081009_12.49.JPG (25.32 KиБ) Видяна 5825 пъти

Прикачен файл

P081009_12.50.JPG
това е за гаража
P081009_12.50.JPG (26.15 KиБ) Видяна 5825 пъти

Прикачен файл

P081009_12.53.JPG
гараж
P081009_12.53.JPG (31.75 KиБ) Видяна 5825 пъти
stefan_gb - специалист
наи вероятно работната честота е различна и поради този факт мисля че неможе да стане .
garvana - напреднал
за да стане трябва да са на една честота но и не само това модулацията на кода също което означава че вероятността да стане е почти=0 а и ако всичко това отговаря трябва да имаш достъп до бариерата а и да знаеш как да обучиш там д/у
velsi - Почетен майстор
Най-ламерския начин: правиш една малко по-голяма кутийка, вадиш съдържанието на дистанционните и набутваш и трите вътре. Ако се направи кадърно всъщност си е много добро решение.
shotik - майстор
На фирмата където работя с едно дистанционно се командват три врати ,които са отделно една от друга,което значи че може,но вероятно трябва да намериш такава фирма която да ти направи,иначе както ти писаха преди мен ,в кутийка да събереш и трите.
petromaniq - специалист
Купи си едно " teacheble " !!! Запаметява Всякакви IR кодове - някъде около 5 х . Поне това, което имах до преди 7-8 години..... беше миниатюрно (имаше и вграден часовник) можеше също така и да " гаси " или пуска съответната техника в желан за тебе момент. Захранваше се с 2 Li - батерии от BIOS на компютър.Две за по голяма сигурност, тъй като без ток му се затрива паметта.Пропуснах нещо>..тези не са ли радиодистанционни ?
ozimen - специалист
Бариерата е италианска-BENINCA а вратата е немска.Слагането в обща по-голяма кутийка отпада .В момента са така-залепени със топъл силикон.

Прикачен файл

P091009_10.05.JPG
P091009_10.05.JPG (33.54 KиБ) Видяна 5707 пъти

Прикачен файл

P091009_10.06.JPG
P091009_10.06.JPG (31.13 KиБ) Видяна 5707 пъти
niki_sap - специалист
Аз съм със същия проблем и го реших по най-елементарния начин - държа дистанционните в жабката на колата и готово :)
ozimen - специалист
Пуснах запитване до фирмата монтирала гаражната врата дали може да направи нещо по въпроса и чакам.Не ги оставям в колата щото може да ги гепят и не зная какво е-TEACHEBLE.
petromaniq - специалист
Това е машинка, която може да копира всякакви кодове... :lol:Само че беще IR, а така като гледам твоето е от сорта на автоалармите и е радио - връзка. Няма как, освен да си измислиш някакъв хибрид - нещо, като тухла единичка.

Тема "Обединяване на две дистанционни в едното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: