Ужас! Все бях чувал за пишман майстори , но за такива свободни съчинения не ми стига фантазията!
Моя съвет- ГИПСКАРТОН
Виждам че имаш известни притеснения
Това че някои хора които почти цял живот в къща с гипскартон казват, че не са доволни , защото не може да забиеш един пирон е абсолютна истина! Дори да го забиеш може да не държи и една картина! Ако смяташ обаче това достатъчно основателна причина да не си слагаш гипскартон си е твой проблем! Хората отдавна не ползват тел и пирони за закрепването .
Ето и един експеримент който трябва да разсее съмненията ти относно товароносимостта на гипскартона - това трупче тежи доста повече от една картина!

Но то не е заковано с пирон , а е захванато с ето този дюбел! И за да не каже някой , особено Емералд
, че само на профил става здраво, сме избрали местото точно в средата между профилите ! Дори сме премахнали едно от петте "крачета" на дюбела! На един такъв дюбел дават натоварване до 30-40 кг. така че с два дюбела стават 60-80 кг. за шкаф ! Мисля че е достатъчно?

И за да отпаднат тотално опасенията ти и за да покажа на канадците , че нашия гипскартон е по-здрав и става и за по-тежки неща от картина
решихме да експериментираме с
...... 90 килограмов човек! Ето нагледно - издържа!!!

Моя съвет- ГИПСКАРТОН
Виждам че имаш известни притеснения
От познати и от сайта ви оставах с впечатление, че най-добре е изолацията с гипсокартон и минерална вата. Неудобство и притеснение са кънтенето и недостатъчната здравина, ако се закача нещо, а намерениятя ми са да се закачат шкафове, не само картини.Под познати сигурно имаш предвид въпросния майстор , а форума явно не си го прочела целия и си останала с грешни впечатления . Когато има вата под гипскартона и конструкцията е направена както трябва не кънти! Самия факт , че гипскартона се поставя за шумоизолация и за подобряване на акустиката трябва да ти говори нещо!
Това че някои хора които почти цял живот в къща с гипскартон казват, че не са доволни , защото не може да забиеш един пирон е абсолютна истина! Дори да го забиеш може да не държи и една картина! Ако смяташ обаче това достатъчно основателна причина да не си слагаш гипскартон си е твой проблем! Хората отдавна не ползват тел и пирони за закрепването .
Ето и един експеримент който трябва да разсее съмненията ти относно товароносимостта на гипскартона - това трупче тежи доста повече от една картина!

Но то не е заковано с пирон , а е захванато с ето този дюбел! И за да не каже някой , особено Емералд

И за да отпаднат тотално опасенията ти и за да покажа на канадците , че нашия гипскартон е по-здрав и става и за по-тежки неща от картина

Другият проблем с гипсокартона са тръбите и радиатора под прозореца. Какво да правя с тях, да се затворят ли, или да се заобиколят и как? Все пак те допринасят за отоплението, а и ако има авария (евентуално) би било добре да са открити...?По твой избор могат да останат скрити или да се " облекат" с гипскартон, като около тях не се слага вата и отгоре и отдолу се оставят отвори за да може по естествен път или принудително чрез вентилатор да ползваш и тяхната топлина .И със и без вентилатор обаче ефекта ще е по добър отколкото е било до сега!
Ако не е нужна изолация отвътре, какво бихте ме посъветвали за стените - да останат в това положение ли?Аз , (а предполагам и ти след като пишеш тук) не бих оставил .... (ще си спестя определението , да не те обидя) подобно нещо в жилището си. Дори не мога да разбера каква е била целта на задачката? Смятам , че стаята е изглеждала по-добре ПРЕДИ ремонта! За топлоизолация с такава дебелина и дума не може да става - сама си се убедила . Най доброто решение си е вата с гипскартон, предлагам ти да не си правиш други експерименти!