• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
Ок немисля да влизам в спорове ......
Последна промяна от stefan_gb на съб окт 10, 2009 12:44 am, променено общо 1 път.
pavelari - майстор
ще става кеч пак :) и бая народ ще си променят представите за тока - ще се постараем да е за добро :roll:
В. Петров - специалист
zmeios написа:
Защото луничките, откакто са известни и са на пазара - всички масови модели - се клатят с 12 волта ПРОМЕНЛИВ ток.
На българския пазар няма и никога не е имало артикул с такова наименование: "луничка". Но има: "халогенна дихроична лампа" или "спот". На тях са означени само напрежението и мощността и нищо друго. Освен ако производителят им не се е престарал.
Милен - майстор
zmeios написа:
Супер! И получаваш има-няма 17 волта прав ток на изхода.

Пази боже сляпо да прогледа...
забравихте за пада в греца :) 17 може да станат с филтров кондензатор, а без него средната стойност на изправеното напрежение е

Ео=Е2/1.11 =12/1.11= 10.8V

Картинката е от тук http://www.kn34pc.com/books/book-tzu.pdf стр 179 за по любознателните :wink:

Прикачен файл

grec.jpg
grec.jpg (12.61 KиБ) Видяна 10388 пъти
stefan_gb - специалист
pavelari написа:
ще става кеч пак :) и бая народ ще си променят представите за тока - ще се постараем да е за добро :roll:
След написаното от pavelari снощи си изтрих поста с които казвах на zmeios че няма как да е 17V напрежението без филтрации и общо взето ме изкара балък . И както винаги Миленски извади формулата и ви го доказа , но и без формулата няма как изправителен диод да повиши напрежението ако помислите.
Милен - майстор
Не си заслужава заради pavelari да си трием постовете, той трябва доста да поизтрие.
pavelari - майстор
stefan_gb написа:
pavelari написа:
След написаното от pavelari снощи си изтрих поста с които казвах на zmeios че няма как да е 17V напрежението без филтрации и общо взето ме изкара балък . И както винаги Миленски извади формулата и ви го доказа , но и без формулата няма как изправителен диод да повиши напрежението ако помислите.
Приятел, аз във връзка със zmeios го написах това, сори - тъкмо ще ти е за поука да бъдеш по-убедителен следващия път. И мен Млен ме дървари и то със все хубави приказки ама аз не мълча..
petromaniq - специалист
Майтапчии, само като гледам... какво направихте от една тема за прахосмукачка за кола - само нямаше, кой да изчисли косинус фи :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Трансформатор AC 220V към DC 12V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: