Напишете въпрос свързан със санирането.
Поздрави,на майсторите във форума
чест ви прави,че в тоя динамичен свят когато на никой не му стига личното време се занимавате И с проблемите на хората.
Да попитам и аз.Извинявам се ако въпроса не е за тук.
Това лято се сдобихме със семеен хотел на морето,завършен,на 4 етажа.Проблема е покрива- по точно целта на собственика е била да стане там външен скай-бар.За целта на последната плоча са налепени теракотни плочи между които ясно личи че фугите тук-таме ги няма.Така...лятото ок,НО сега от както вали,водата се просмуква по всички стени от всяка възможна страна от 4-я до 1-я етаж.Положението е трагично и трябва докато не се е застудило и заваляло сняг да разрешим проблема.Мислите ли че,ако само се префугира(ако има такъв термин) нещо ще се промени или трябва по кардинален ремонт.Да спомена и,че наклона отгоре е меко казано уникален-водата от дъжда трябва да я метеш за да изтича по улуците!
Дайте съвет моля.
Има и друг проблем с водата,но ще го задам в раздел "водоснабдяване и канализации"
laki1968 - специалист
www.isomax.bg виж тука,кърти плочките направи хубава замаска с нужния наклон и тогава изолирай...
Любо - специалист
няма да стане над мен част от стаята е тераса на горния апартамент последен етаж и беше така с плочки
след фугиране и същия ефект на следвашата зима направихме направо изолация върху плочките собствениците още не живеят там но като се нанесат ще слагат пак нови плочки.вече 2 зими нямаме проблем
а нещо върху старите плочи без да се къртят не става ли?
laki1968 - специалист
всичко става,ама що не вземеш некой които разбира ,да иде на място да види и да ти каже кво да правите :?
идваха няколко "майстора" единият каза "Трябва да се изкърти и наново",друг "Замазка в/у тези плочи и отгоре други",друг "В/у тези плочи да се направи с плат и едно специално лепило както правят яхтите и ставало като пластмаса можело да се върви по него. От майстори в кавички е на тоя хал тоя хотел.Питам тук защото пряко никой не е засегнат-сиреч не стоя с/у човек който ме убеждава да го наема защото неговия метод ще е ефикасен,а когато прочета мнения ще решим какъв майстор да си наемем
Любо - специалист
колегата е прав трябва да се види от майстор на място
laki1968 - специалист
на сайта който съм ти пратил влез във видеогалерия и гледай клипчетата...по бърз начин от тва нема,ааа и чети :-D
FMaster - специалист
Колега първо трябва точна диагноза, след това съвети !!! Ако влагата е по стените, не е от фугите на плочките !!! Ако е на тавана тогава е от фугите, търси проблема по ъглите на терасата или плочата, не ми стана много ясно разположението.
Има доста начини за отремонтиране без да се къртят плочките ...

Тема "покрив с теракотни плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: