Мечтата на всяка домакиня
zillius - специалист
Здравейте,искам да попитам знаещите и можещите в този форум, относно решението на един проблем.Значи искам да подредя кухненските шкафове на стена ,която е крива(няма точно ъгъл от 90 градуса).Стената вече е шпаклована и боядисана.Дайте ми съвет моля, как да подредя долните и горните шкафове и как да ги нивелирам в подобен случай?Освен това кухнята се предвижда да има и гръб.Благодаря ви предварително! :)
bisplus - специалист
Стената ли е крива или няма подходящ ъгъл? Кухнята на две от стените ли ще бъде? Ъгъла отворен ли е или затворен?
zillius - специалист
По-точно стената си е права,но няма подходящ ъгъл.Кухнята ще е на две стени.И откъм тази част се пада и мивката.Ъгъла е отворен!
shadowman - майстор
Аз решавам проблема като взема шаблон на ъгъла, рабирам после колко градуса бяга и си правя шкафа по ъгъла инак стават кофти неща.
Master_Kenobi - V.I.P.
zillius написа:
...искам да подредя кухненските шкафове на стена ,която е крива(няма точно ъгъл от 90 градуса)...
Че то къде има стени под 90 градуса в кухня?! :lol: Всички са така! :-D
А на теб какъв ти е по-точно проблемът? Ти ли ще си правиш шкафовете или ще ги купуваш готови и ти ще си ги монтираш?
Ако е третият вариант - поръчка и монтаж, не виждам какъв ти е проблемът. :?
А за да получиш сносни отговори на въпроса, трява да кажеш колко е "отварянето" на ъгъла. Примерно: на 2 м. - 3 см.
zillius - специалист
И аз си мисля,че така както shadowman казва ще е най-добре,но исках да чуя и др. мнения по въпроса.Да,ще си правя шкафовете и монтажа сам и затова задавам тук въпроса.Иначе отклонението е 2 см. на 2м.Някой познати ме съветват да подложа на кухненския гръб нещо,така че да се получи необходимото изправяне на ъгъла,а после да прикрия фугата в края на гърба с някаква лайсна :?
bisplus - специалист
Вместо гръб можеш до сложиш плот (те и без тов са почти на една цена) и така да си обереш разстоянието без дасе получи фуга.
shadowman - майстор
То зависи къде се мерят тия 2 см. Инак навремето нямаше гърбове (или не купуваха такива) и бачкахме само с плотове, проблем обаче може да се получи при уредите за вграждане (мивка и котлони), щото плота е 3 см и ти взима място отзад и се налага да дръпнеш работния плот малко по-напред.
zillius - специалист
Наистина плота е също прилично решение,но като по -тежък ще мога ли да го задържа с монтажно лепило.И доколкото схващам трябва да легне върху долния ред шкафове(по-точно върху плота от долния ред шкафове). :)
Master_Kenobi - V.I.P.
Малко не го разбрах това с шаблона на ъгъла и после шкафа по него... :? Какво? На разкройващия циркуляр ще се режат ъгли различни от 90 градуса?! :shock: Или аз нещо не схващам?!

А отчитането на тия 2 см. на 2 м. (средно за цялата дължина) е излишен перфекционизъм според мен.
Ако се долепи всичко по стените излиза, че на горния ред шкафове, "отварянето" в ъгъла ще е около 3 мм. (незабележимо), а на долния, работните плотове ще се "отварят" 6 мм., който луфт се скрива от една съединелна лайсна.
(Ще гледам да драсна една скица тия дни, да покажа какво имам предвид.)

Горното разбира се важи, ако няма ъглови шкафове. Но дори и да има, отварянето на ъгъла е малко и може при монтажа да се направи незабележимо.

zillius, драсни една скица как си замислил шкафовете.

Тема "Имам проблем с крива стена!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: