Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
papogai - специалист
Здравейте!Моля за съвет как да свържа старите тръби /поцинковани със пласмасови или по точно без поялник, със какви тръби ?
Time2Burn - специалист
Е как без поялник??? Това е все едно да правиш водопровод с подцинковани тръби и да не ползваш винторезка :)
Каналски - специалист
На всички четящи... написа:
...
Може/съществува вариант до минимум да се сведе използването на инструмент за Муфово заваряване или резбонарезна машина ! Но пък ще трябва друг инструмент или машина !
Без Инструменти и Машини не може да се мине , освен в случайте на използване на Специални системи тръби и фитинги!
(примерно за водопровод от PVC няма нужда от специален инструмент)
---- Извън Темата ----
Почвам да си мисля, че трябва да направим Тема за "Тръби и тръбни системи за Водопровод" и "Тръби и тръбни системи за Канализация". Но без пряката намеса на Модераторите за оформяне и редактиране няма да мине :) И ще се получи нещо като рекламна страница на разни производители :)
Последна промяна от Каналски на нед окт 11, 2009 1:19 pm, променено общо 1 път.
papogai - специалист
Ще съм благодарян все пак акo ми обисните как да ги свържа >
LazarGanev - "Велик майстор"
papogai написа:
Ще съм благодарян все пак акo ми обисните как да ги свържа >
И ние бихме били благодаряни, ако ни обисниш точно какво искаш да попиташ :)! Защото пластмасата е много разтегливо понятие. Какво искаш от нас - да ти предложим вариант, който да е различен от ППР и да се работи без инструменти, така ли? Има такива системи, но вероятно ще ти излезе по-скъпо, отколкото да си купиш поялник и да го направиш с ППР :)
lenko71 - специалист
Има едни тръби, водят се CPVC. Преди години още като нямах поялник ползвах от тях. Лепят се с лепило, специално за тях:
http://www.ppfahome.org/cpvc/index.html
Time2Burn - специалист
Това CPVC се казва НИБКО - това са американски тръби, има ги в бриколажа... Лепят се фитингите с лепило и са малко афиф според мен, но съм виждал вече десет години да нямат мърдане. Не знам как им вървят цените, ама също е вариант за направа на водопровод без професионален инструмент. Скоро преправях една инсталация правена с НИБКО и ми беше доста трудно да намеря две муфи на цол и четвърт (там размерите не са на ФИ)....
papogai - специалист
Да наистина желая да свържа поцинкована тръба със друг вид без поялник, или да ми кажете какви проблеми ще имам ако продължа със поцинкови тръби, освен че ще имам много резби.
bad to the bone - специалист
Ако ги направиш кадърно няма да имаш никакви проблеми
Time2Burn - специалист
Защо не пробваш с полиетилен? Там не ти трябва никакъв сложен инструмент. Два тръбни ключа и един раздвижен, ножица или ножовка... става и с макетен нож.... Ще получиш резултата който очакваш.

Тема "Как да свържа полипропилен с метална тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: