Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shivarovo - напреднал
Много станаха вапросите за дтз , но и аз искам да питам нещо . Някой да ми каже , да даде снимка или да ми начертае начина на подреждане на ДТЗ и АП тат в едно табло , тоест фазата и нулата които минават през ДТЗ за фазата парво в дтз ли влиза или в ап , един вид дайте едно подреждане на едно табло и вразките в него и как да преценя колко ДТЗ трябва да имам , БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Trifun - специалист
От техническа гледна точка - няма никакво значение къде ще влезе първо фазата - така или иначе са последователно свързани ...
Всичко се свежда до естетична гледна точка - да е красиво таблото като го погледнеш - да ти радва окото :)
Така че ... нареди ги както на теб ти харесва, както ще е удобно за работа, за поддръжка ...
А има и ДТЗ, комбинирани с автоматични предпазители, между другото - така спестяваш място в таблото :)
lubomirlz - специалист
Фазата минава първо през дефектнотоковата и след това към предпазителите,тъй като може да защитиш няколко токови кръга,
Връзва се и преди предпазителите,за да предпази и от утечки в самото табло (например ако са почнали да нагарят кабели и връзки в самото табло)
alsted - майстор
Няма проблем да минеш само с една обща ДТЗ, само, че в който и контур да стане утечка, ще остава целия апартамент без захранване. Би могъл да оставиш поне осветлението "пред".../а в банята :? / Изобщо за броя им решаваш според ситуацията: брой по-високо рискови консуматори като бойлер, готварска печка и т.н.; допустима вероятност за оставане без захранване; цена; място в таблото.../някой ако се сеща да допълни :bulb: /
stefan_gb - специалист
Има много информация в раздела но нечетете... както и да е. Само един съвет ако си с една ДТЗ ,осветлението и токовия кръг на хладилника да са на отделен токов кръг.
chonev - помощник
Да използвам темата и аз за едно въпросче. 30 mA за бойлер дорбе ли е, да не е много чуствителна?. И ако реша да комбинирам бойлера с печката колко mA да сложа?.
Благодаря.

Тема "Пак за ДТЗ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: