Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Gladiator_BG - специалист
наскоро в едно цехче се видяха в ужас от мишоци и ме помолиха да намеря някакво решение ... иии ето на какво се натъкнах ...
PEST-X-RAPEL
Мисля че ще е от полза
пп: според мен по добър електронен метод от изгладнялата котка да няма
:lol:
crez - майстор
Старо,старо, престаро е това у-во. Зарибиха ме на едно стройко, не само че не действа имах чуството че се събират повече. Успоредно с него залагах и отрова, изчезваше набързо, значи те съществуват. В крайна сметка лепилото за плъхове и отровата намали популацията. Няма в света човек който да се похвали, че се е справил с тая напас.
laki1968 - специалист
брашно омешано с гипс-жестоко ама действа...
crez - майстор
laki1968 написа:
Папаха 3-4 дни, но после само го окакваха. Оказа се че тия животни имат страшна организация и ерархия. Изпращали най напред "камикадзета" да пробват храната е след 1-2 дни ядат част от котилото и чак накрая ядат "босовете" тия които са като малко коте големи. Кучето ми на село беше удавило един,изхитрил се да му яде от паницата. Ужас :? тялото беше дълго около 30 см.без опашката,тя в основата си дебела като показалеца ми, тялато дебело като ръката ми,зъбите му като ноктите на малкия пръст.
laki1968 - специалист
az в русия съм виждал по големи от котка,бахти- седи на кофата с боклук аз фърлям фаса по него той се не плаши...
Gladiator_BG - специалист
е то може да е по старо и от мен ама на мен сега ми се наложи да го ползвам и ми се вижда "ново"
Стефан - майстор
laki1968 написа:
az в русия съм виждал по големи от котка,бахти- седи на кофата с боклук аз фърлям фаса по него той се не плаши...
Каква ти Русия. Тук, при нас в блоковете са толкова големи, че не се побират в стандартен капан. Фекалиите им са като дребни маслини. Наложи се да правя собствен капан, с дължина 40 см, и сечение 15/15 см. И много яки пружини за капака. Отначало го бях направил с тел от мед Ф2 мм. Заложих го, и га забравих няколко дни. Като отидох, бяха прегризали телта, и бяха избягали. Направих го отново с тел от желязо Ф2 мм. Пак бяха нагризали телта, но наполовина. Проблем беше с убийството. Намерих голяма кофа от боя, и я напълних с вода. Потопих целия капан вътре. Доста борба падна под вода, но като че ли не стават за водолази :lol:
liusien - специалист
Срещу гризачите - мишки и плъхове - перфектна работа върши следното:
Вземате коркови тапи и ги начупвате на дребни късчета /да са с големина колкото миши "залък"/. Най-добре се получава когато в къщи сте пържили кюфтета. В използваната мазнина от пържените кюфтета слагате натрошените коркови тапи и ги "пържите" няколко минути. Приготвеното "ястие" за мишките слагате там където имате съмнение, че те се появяват! Ефекта е жесток!!! Като похапнат мишоците - не могат да го "изакат" и... умират! Лошото е, че не се знае къде "ще бутнат камбаната" и ако това е вътре в къщи - ще започне да мирише лошо...

Дано съм бил полезен! Ако имате други идеи - пишете!... :thumbs:
Тани - модератор
crez написа:
laki1968 написа:
Папаха 3-4 дни, но после само го окакваха. Оказа се че тия животни имат страшна организация и ерархия. Изпращали най напред "камикадзета" да пробват храната е след 1-2 дни ядат част от котилото и чак накрая ядат "босовете" тия които са като малко коте големи.

Аз ползвах едно червено жито. Предимството му пред другите отрови е ,че не действа веднага , а след около седмица и кара мишоците да излизат на въздух. Явно им затруднява дишането , защото търсят изход навън. Преди като имах хранителен магазин винаги имаше в някой ъгъл от това жито. Явно е доста апетитно , защото ако случайно влезеше някоя мишка не опитваше от нищо друго , въпреки богатия избор. Най- често ги намирахме пред прага на вратата , явно са се опитвали да излязат навън. Това спестява доста търсене като се размирише , ако умре някъде от по-бързите отрови. Явно обаче бавното действие е предвидено и заради причините описани по-горе от crez

Тема "Полезно против ГРИЗАЧИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: