• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
единак - специалист
Пич, страшно кефиш. Занимаваш се сам, на всичкото отгоре ти се получава. Ентусиазма ти е достоен за уважение. Да вметна, че застъпването на армировката на колоните ти е добре да е 50-60см, при теб сякаш е по-малко.
Колко ще ти е дебела плочата?
sasho 28 - специалист
единак написа:
....
Колко ще ти е дебела плочата?
Към 20 см,но не навсякъде,щото старата не е равна.Не разбрах само какво искаш да кажеш със застъпване на армировката за колоните.Между колоните и трегерите ли или долу при петите?Между другото вече съм етапа от снимките,ама времето...

Прикачен файл

DSC02067.JPG
DSC02067.JPG (127.86 KиБ) Видяна 4515 пъти

Прикачен файл

DSC02071.JPG
DSC02071.JPG (133.68 KиБ) Видяна 4515 пъти
Стефан - майстор
Това ли е последното армиране, преди отливане на бетона? ГОЛЯМА ГРЕШКА, ИЗЧАКАЙ. Решението не е добро. Не знам кой ти дава съвети, но изчакай малко.
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
Махай и плочата.
В темата на "единак" има следните сметки- " 3. Кофражни платна 42 бр /тук включвам и 7 втора употреба и 5 ОСБ/ - 1832лв
4. Дървен материал 3м3 кофражни дъски, 4м3 греди 10х10 - 1736лв
" Ако махна старата плоча,и мойта сметка ще понабъбне... До тук за кофраж съм дал само 2 лева за пирони :lol: :lol: :lol: За това и гледах вилата да е дървена.Майтапя се де :roll: Впрочем няма по-досадна работа от кофражната.Връткава и пипкава.Много гадна.
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
Това ли е последното армиране, преди отливане на бетона? ГОЛЯМА ГРЕШКА, ИЗЧАКАЙ. Решението не е добро. Не знам кой ти дава съвети, но изчакай малко.
Не е последното.Следва направа на две мрежи от №8 една в/у друга,разделени със "столчета" или "гъби"- кой как им вика.На снимката се вижда само напречната арматура на първата мрежа,щото стигнах дотам,че заваля :?
единак - специалист
По вертикала имах предвид. Нали имаш едни пръти, които стърчат нагоре и те ще се свържат с другите, когато колоната ти продължи. Ей там е добре да се застъпват 50-60см. Ако не се лъжа изискването беше за 50см задължително.
Армировката на плочата ти изглежда изключително слаба. Гредите също. Ти ли си я сложи така или конструктор ти я сметна? Аз не бих се шегувал с това, особено, ако долната плоча поддава.
Не се вижда много добре от снимките, но сякаш искаш да излееш паралелепипед с дебелина 20-25см, тоест плоча и греди с еднаква дебелина... Не го прави, пусни си поясите около 30-на см и си направи плочата не повече от 15см. Ако няма да ползваш мазето отдолу, а не искаш на махаш старата плоча защо не я подпреш отдолу и да насипеш филц върху нея. Така си изравняваш нивото за новата и и намаляш дебелината...
Още нещо, провери ли какви са колоните които ти носят плочите?
Дано и конструкторите във форума да се намесят за по-компетентно мнение, сега му е времето да се развихрят...
Стефан - майстор
[quote="sasho 28"] ,...Отговори и на мен, плиийз. Чувствам се пренебрегнат. :lol:
Последна промяна от Стефан на пон окт 12, 2009 9:15 pm, променено общо 2 пъти.
sasho 28 - специалист
единак написа:
По вертикала имах предвид. Нали имаш едни пръти, които стърчат нагоре и те ще се свържат с другите, когато колоната ти продължи. Ей там е добре да се застъпват 50-60см. Ако не се лъжа изискването беше за 50см задължително.
Армировката на плочата ти изглежда изключително слаба. Гредите също. Ти ли си я сложи така или конструктор ти я сметна? Аз не бих се шегувал с това, особено, ако долната плоча поддава.
Не се вижда много добре от снимките, но сякаш искаш да излееш паралелепипед с дебелина 20-25см, тоест плоча и греди с еднаква дебелина... Не го прави, пусни си поясите около 30-на см и си направи плочата не повече от 15см. Ако няма да ползваш мазето отдолу, а не искаш на махаш старата плоча защо не я подпреш отдолу и да насипеш филц върху нея. Така си изравняваш нивото за новата и и намаляш дебелината...
Още нещо, провери ли какви са колоните които ти носят плочите?
Дано и конструкторите във форума да се намесят за по-компетентно мнение, сега му е времето да се развихрят...
Разбрах.Мисля да ги заварявам.Снимката по-долу е начините и размерите,където d е диаметъра на желязото,демек на мен и 15 см ми стигат.Иначе трегерите ще са с дебелина 35 х 35,от №16-достатъчно за доста по-висока постройка.Основите на старата плоча е бетонен квадрат,с борд 30 см и от него-4 колони,а на тях е плочата.Останалото е насип-по-голямата част.А за посипването с филц с цел изравняване,няма ли по-добре да е бетон :? Това,че отдолу плочата няма да е равна,не ме касае принципно,пък и ще се свърже със старата.

Прикачен файл

DSC02073.JPG
DSC02073.JPG (117.37 KиБ) Видяна 5484 пъти
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
sasho 28 написа:
,и мойта сметка ще понабъбне... До тук за кофраж съм дал само 2 лева за пирони .
Виж сега. Ако си чел Буров/ преди доста време се четеше само на циклостил/, та той казваше следното. За всяко нещо се плаща. Само българите искаме да ебем, и да не плащаме. Извинявам се за израза, но така е в оригинал. А той е най-големия финансист на България за 20 век. Поне според мен.
Ама ако може да чукнеш нещо безплатно...
единак - специалист
Уф, много са ми отдавнашни спомените, ама като се заваряваше май имаше презакаляване в зоната непосредствено до заварката и оттам по-крехка стомана, ама може и да бъркам...Естествено, зависи от вида на стоманата, но точно за армировка сякаш беше...
Бетон естествено, че може стига да ти издържи плочата, ама харчиш излишно много, а и товариш конструкцията.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: