rockwall написа:намерих по 400 кинта-доста читави,некои ги докарват на твойте,амаа не съм ги виждал на живо.кат си зема първо на теб ша кажа....айде молим 1000лв.у тая криза са си бая пари ааа и не съм спешен.пускам поточната линя напролет,по мои сметки себестойността на м2 под 8лв.-само материалаlaki1968 написа:...ама и тия щампи мн. скъпи бе...бах мааму 1600 кинта,а и после требва ....a-a-a-a, ДОБЪР ДЕН !!!
А ти искаше да си правиш сам камъни - ако не се лъжа ..![]()
За твое инфо, ако една щампа тежи 10-15 кила, за камъните теглото е няколко пъти отгоре, а и цифрата горе долу така се променя
Айде щампичка мога да ти направя за 1000 лева - от мен да мине - моделчето от теб ...![]()
Кво мислиш ???

Относно себестойността - първо тя не е само материал и второ
явно материалът ти е доста постен. Сигурно смяташ пясък с цимент и с това се изчерпва сметката

Няма да продължавам темата - само един съвет
лично аз не бих рискувал с повече от 2 м2 от тези евтинките, че да не ти стане себестойността неочаквано голяма, че освен сметките на материалите има и сметки, които няма как да разбереш, докато не те ударят по джоба. Тази цифра, която си казал, ако друг ти ги прави, няма да ти стигне само за труда, а цифрата за труда е доста по-малко от тази за материала.
Реалността е, че ти трябва 5-6 цифрена сума и то без "поточната линия", защото сумите на поточните са 6-цифрени, клонящи към 7-цифрени, а пък те - поточните - освен да ги купиш, трябва и да има къде да ги сложиш (виж една по-евтина фабричка долу)
Може да свирнеш едно ЛС за тия евтините, че да си взема или поне да ти кажа какво да очакваш
лека и безаварийна