Всички въпроси за вилата.
elenkov - напреднал
Здравейте. От известно време насам пиша/чета във форума и съм впечетлен от хората които го посещават и с нещата с които се занимават.

На кратко да си кажа нещата които съм замислил : Имам дворно място и къща в близост до гр.София, които съм решил да пригодя като място за отдих на семеиството си и в последствие за живеене.
Започнах да разчиствам двора и къщата от стари дървета, боклуци и не потребни неща в края на август месец тази година, но забравих да направя снимка на всичко от самото начало и в края .. за да добиете представа какво беше и как е сега. Но все пак успях да направя една снимка преди и сега един малък участък с които се занимавах в неделя 11.10.09г и трябва да довърша преди да е заваляло сняг. :) е ми ето малко снимков материал

Поздрави :)

Прикачен файл

sega 2.jpg
пътечката сега
sega 2.jpg (42.35 KиБ) Видяна 7302 пъти

Прикачен файл

Image109_800x600_predi1.jpg
пътечката преди
Image109_800x600_predi1.jpg (65.08 KиБ) Видяна 7302 пъти
Fortune - специалист
elenkov написа:
Здравейте. От известно време насам пиша/чета във форума и съм впечетлен от хората които го посещават и с нещата с които се занимават.

На кратко да си кажа нещата които съм замислил : Имам дворно място и къща в близост до гр.София, които съм решил да пригодя като място за отдих на семеиството си и в последствие за живеене.
Започнах да разчиствам двора и къщата от стари дървета, боклуци и не потребни неща в края на август месец тази година, но забравих да направя снимка на всичко от самото начало и в края .. за да добиете представа какво беше и как е сега. Но все пак успях да направя една снимка преди и сега един малък участък с които се занимавах в неделя 11.10.09г и трябва да довърша преди да е заваляло сняг. :) е ми ето малко снимков материал

УДжаст! Мали тя май килната на една страна а? Много пара ще трябва да се налее.
elenkov - напреднал
А ми да има подпочвени води,а основите са само дебон .. ако може да се нарекат основи. Това по мои планове до година две трябва да се събори и да се вдигне на ново с нови основи :)

Поздрави
elenkov - напреднал
Fortune написа:
elenkov написа:

УДжаст! Мали тя май килната на една страна а? Много пара ще трябва да се налее.
Колега току що показах на баща ми твоят пост и той умря от смях ( не че е смешно че се е клюмнала на една страна къщата ) а ми защото каза еее това е българската ПИЗА :))) и ми каза че къщата е така от 25 години и повече. Основите са камъни и бетон .. на метър и 20-30см има подпочвени води, а почвата е чернозем ..

Поздрави
Leon - специалист
elenkov написа:

Колега току що показах на баща ми твоят пост и той умря от смях ( не че е смешно че се е клюмнала на една страна къщата ) а ми защото каза еее това е българската ПИЗА :))) и ми каза че къщата е така от 25 години и повече. Основите са камъни и бетон .. на метър и 20-30см има подпочвени води, а почвата е чернозем ..

Поздрави
Имам наблюдения върху къщи строени на чернозем (ямболско).
Повечето са яко напукани, т.е. "мърдат основите".
Вероятно при строежите са гледали един от друг. А и материали не е имало.
Наистина ще трябва яко бетон и арматура за основите.
:sad:
elenkov - напреднал
Leon написа:
elenkov написа:

Поздрави
Имам наблюдения върху къщи строени на чернозем (ямболско).
Повечето са яко напукани, т.е. "мърдат основите".
Вероятно при строежите са гледали един от друг. А и материали не е имало.
Наистина ще трябва яко бетон и арматура за основите.
:sad:
А ми да, ще трябват нови основи при всички положения и то мн здрави защото нямам намерения да построим нещо което не се знае дали няма да се наклони ..

Поздрави
null - специалист
Попаднах на следното творение
Основите са суха зидария камък. Отгоре плоча. Обаче по средата на плочата под нея има една бая големчка колона с пета много на дълбоко (не знам колко). И нагоре строено както всички други къщи. Обясниха ми го, че като се поразклати или мръдне малко колоната като котва го държи и нагоре не се пука, а цялата къща си играе върху каменните основи.
Аз съм програмист и тия неща въобще не са ми ясни, но изглеждаше правдоподобно...
elenkov - напреднал
А ми за в интерес наистината за пръв път чувам за такъв метод на строене, но ясно е че тази година вече мина и каквото било било.

Нямам снимков материял защото изпуснах фотоапарата от покрива без да успея и една снимка да направя.

Имаше 3 дупки в тавана от разместени керемиди които запълних с пяна и поставих керемиди от горе.

Тавана на стаята лакирах ме с безцветен лак сложих ме корнизи.

Поиграх си с рендето че прозорците от наклона на къщата бяха запекли и не се затваряха/отваряха.
Имаше 3-4-5-6 счупени прозорци, които подмених с нови и подковах с малки пирончета да се закрепят, а отстрани с горещ силикон запълних да не влиза вятър. Боядисах ме ги.

След това стените минахме с латекс в бързината и и пода също.

И следва продължение .. евентуално ако съумея да стигна на време по светло ще снимам с гсм-а.

Поздрави

Тема "Проект: Моята вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: