Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Каналски - специалист
Извън темата !
:) ей стига сте повтаряли "инокс" ! Че на някой като му влезне в главата ще трябва с чук да му го избиваме. Inox пак е вид търговско име, т.е. общо название/съкратено наименуване ....
Ето какво пишат немците -> Edelstahlrohre X5 CrNiMo17-12-2
(Хром - Никел - Молибден)
Добре , че тук не влизат някои "лумпени" от МЕИ , че ще ни направят на "Бъз и Коприва" :-D
Последна промяна от Каналски на нед окт 11, 2009 7:59 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Nouninox m. (plural inox)
1.Stainless steel; short form of acier inoxydable.
[edit] Adjectiveinox (epicene, plural inoxs)
1.stainless
2.made of stainless steel
Дай ги лумпените, че е много забавно с дипл. инж. да спориш. Ооособено като нема место за спор
Чаро - Акълия
Темата си е......
Та инокса дойде заедно с интериорните дизайнери. Те така викат на полираната неръждавейка :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Вижте, неръждавейката е неръждаема стомана, докато иноксът не е стомана.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
LazarGanev написа:
Вижте, неръждавейката е неръждаема стомана, докато иноксът не е стомана.
Верно ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
Неръждаемата стомана я лови магнит, а иноксът - не. Който е връщал метали на вторични може да потвърди :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не ми се влизат в полемики на това ниво, но ако ми речеш какво си връщал и не го е хванал магнита...
EmoZ - специалист
Каналски написа:
Извън темата !
:) ей стига сте повтаряли "инокс" ! . . . .
. . . .
Добре , че тук не влизат някои "лумпени" от МЕИ , че ще ни направят на "Бъз и Коприва" :-D
Ъъъъ влизат, влизат - за забава :).

Айде да поразсъждавате за 'сплав' и 'легиране', ааа ъъъ като начало, иии то само 'ше 'си дойде :thumbs: . За джелезните 'сплави' тоже!

п.п. Лазар е прав иноксът не е стомана (стомна), освен Фе има и Ни. Мале кък ме развеселихте.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Какво е стомана?
Инокс е като венге. Цвят!
:lol:
EmoZ - специалист
Ах дизайнериииии :) (имам си една на близо), 'стомната' , по-известна като 'стомана' е железо въглеродна сплав.

п.п. Току що жената се кефИ на една купа Цептер с магнита от халадилника - ми не я лОви - забавна работа - пък инак кат джелезо - ти да видиш чудо!

Тема "неръждаеми ВиК тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: