Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mdimitrovm - напреднал
Здравейте ,
някой знае ли каква е крайната цена на ел. енергията , че от сайта на ЕВН нищо не става ясно :?
Има някакви стотинки за Квт..... и после % за пренос , % зелена енергия % ДДС и в крайна сметка коло стотинки е таз енергия - дневна ? нощна ?
Поздрави на всички които ще се отопляваме на ток тази зим :-D
moimoimoi - майстор
нощната е 0.1173 лева за киловат
дневната е 0.17628 лева за киловат
mdimitrovm - напреднал
Много благодаря за бързия отговор , щото тези не можеш ги хвана
кога и какво засичат и съм си направил една екселска табличка която да ми смята автоматично след въвеждане на месечните данни . Ако някой има интерес мога да я пратя на мейла да си засича :-D
KIBRIT - специалист
mdimitrovm написа:
Много благодаря за бързия отговор , щото тези не можеш ги хвана
кога и какво засичат и съм си направил една екселска табличка която да ми смята автоматично след въвеждане на месечните данни . Ако някой има интерес мога да я пратя на мейла да си засича :-D
Ми качи я тук !
Милен - майстор
Ето ти една моя с актуалните цени за EVN. Върши ми идеална работа и дава същите резултати с фактурата им. Причината да я напиша и да проверявам с нея е няколко пъти грешни фактури и то грешка в сметките не в показанията. :-D Да им се чуди човек на какво сметало смятат :lol:

При промяна в цената просто си я сменяш в клетката и готово работи с новата цена :)

Прикачен файл

energiq.rar
(1.93 KиБ) Свален 528 пъти
zmeios - специалист
За груби сметки, и ако не си много-много "нощен ползвател" - ама все пак гориш и нощна - 15 стотинки на киловатчас е добро приближение.

Засега :( :(
Милен - майстор
Грубите сметки ги правим наум :lol: ексела смята точно.
vk - специалист
А на ЧЕЗ в западна България
0.16763 лв кв/ч - дневна тарифа
0.11572 лв кв/ч - нощна тарифа
Има 5.64% намаление спрямо първото полугодие (за дневната тарифа)
Голяма разлика ми се вижда със EVN
pana - напреднал
Не мога да разбера защо се учудвате че нищо не разбирате от фактурата тях това не ги вълнува важното е да си платите .Все пак имат сайт EVN където след 15 число излизат сметките . Толкова киловати толкова лева . Има и саит "парите ни" там има калкулатор само вкарваш киловатите и чукаш изчисли .За водата също има.
velas - специалист
Обяснения за касов бон и фактура на ЕОН.

Даже и рима има...ако няма - удари ма... :)

Тема "Актуална цена на ел. енергията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: