• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
extim69 - специалист
не нямам друга розетка ,имаше но я зазидах,днес подмазах отвън комина ,незнам колко му трябва да съхне , и да го подкарвам ..с хоросан и цемент го мазах
http://extim69.snimka.bg/flowers/gradin ... 326757.big
мисля два малки конуса от нераждавеика ,да му сложа
в момента отворите са квадратни 12 на 12см, ако ги направя 13см в основата и 10см отвор дали щте е добре,ако някои даде съвет щте съм благодарен
denuchi - специалист
като нов станал. немисля че конусите нещо ще помогнат. запали е пак да пробваш как се държи. нека да стане малко по студено тогава ще си проличи най добре.
2v6 - майстор
EmoZ написа:
2V6 намяляваш температурата в камерата, това се оправя, с 'рециркулация' (ако имаш смислено регулиране, на обикн. камина с водна риза не става), за да поддържаш определена температура топлоносителя на входа на топлоизточника и смесване, за да поддържаш определена т-ра на входа на 'консуматора' (отоплителната система, топлоснабдителна мрежа или к'вото е там).

Успех.
Емо, аз засега нямам камера :wink:
А за рециркулации схеми виждал ли си по форума :?:
Според теб какъв е проблема на meto79 :?:
AntonBM - специалист
2v6, омръзна ми тази тема... 6 страници изписахме и дъвчем едни и същи неща. Спорим на практика кое е първо – яйцето или кокошката.
Аз казвам, че при ниска температура пада интензитета на горенето, ти ме питаш при един и същ интензитет, каква енергия ще се усвоява от ризата. Омръзна ми да въртим нещата от едната и другата страна. Повярвай най-накрая, че при по-ниска температура горенето не е такова, каквото е при по-висока. За това студените котли пушат повече (отделят повече сажди) – имат не пълно изгаряне. Всички камини с водна риза правят по-лошо изгаряне на дървата от тези без риза – трупат повече пепел и са по-мръсни от вътре. Замисли се защо е така?
2v6 - майстор
AntonBM написа:
2v6, омръзна ми тази тема... 6 страници изписахме и дъвчем едни и същи неща. Спорим на практика кое е първо – яйцето или кокошката.
Аз казвам, че при ниска температура пада интензитета на горенето, ти ме питаш при един и същ интензитет, каква енергия ще се усвоява от ризата. Омръзна ми да въртим нещата от едната и другата страна. Повярвай най-накрая, че при по-ниска температура горенето не е такова, каквото е при по-висока. За това студените котли пушат повече (отделят повече сажди) – имат не пълно изгаряне. Всички камини с водна риза правят по-лошо изгаряне на дървата от тези без риза – трупат повече пепел и са по-мръсни от вътре. Замисли се защо е така?
Принципно съм съгласен с теб.
Аз не споря - задавам въпроси :idea: Искам да се изяснят нещата по-точно, с цифри ако може :wink:
Ти говориш много общо и повтаряш едно и също :!:
AntonBM - специалист
2v6, от къде да ти взема цифрите, като никой не прави диаграми на изменението на КПД-то на камините в зависимост от натоварването. Такива правят само на големи котли и то не на всички. На камините им правят замерване на мощността и КПД-то по прав баланс, като никой не публикува протокол от това замерване.
Колкото до повтарянето, то е защото въртим едни и същи въпроси.
extim69 - специалист
Някои ползва ли такова чудо ,имали някаква полза от него
http://www.reklamator.com/pi/gTtMbggrfs ... 164653.jpg
AntonBM - специалист
extim69, на мен ми прилича на вентилационна шапка. Слагат се на изходящите PVC тръби от вентилация на WC, когато те излизат на покрив. Идеята е да не се пълнят тръбите с вода. Създават и малка тяга, но не мисля че са правени за комин ако за това питаш.
alsted - майстор
extim69, на снимка 43 забелязвам едно стеснение в основата/от където е започнало новото изграждане/. Ако надолу отворите са много тесни ефекта, че нагоре са нормални, не е много голям. А и сигурен ли си, че при това достройване не е станало някакво запушване.Пъхайки едно малко огледалце в розетката можеш добре да огледаш положението :wink: .За "такова чудо" над комина и аз отдавна се замислям, но то във всички случаи трябва да може да работи при висока температура. Тъй като вероятно често ще се запушва, най-малкото е за предпочитане да се включва само временно :? Евентуално трябва да има байпас и клапа :? А относно дограмата/херметизацията/-по-скоро имам обратното впечатление-откато я смених, подпушването е по-малко :!: За конусите нагоре-не бих ти препоръчал: първо-ще прави конденз и ще се лепи катран, т.е. бързо ще се запушва; второ-никога не съм виждал подобно изпълнение и мисля, че стесняването в горния край на конуса, обезмисля факта, че надолу комина изобщо е по-широк.
EmoZ - специалист
2v6 написа:
. . .
. . . .
Емо, аз засега нямам камера :wink:
А за рециркулации схеми виждал ли си по форума :?:
Според теб какъв е проблема на meto79 :?:

Абе нещо не мога да отворя снимките на Мето.

Мето постни ги тука бе, малко ресайз и готово.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "ПОМОГНЕТЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: