Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
m.petrova - напреднал
Здравейте,
прикачвам малко снимки от 3д проекта на нашата баня. По принцип проекта е само за плочките. Сега сме на вълна мивка и моноблок Много харедсваме дизайна на стъклената мивка, още повече че сме открили две, които ни допадат на цена и визия, едната е кафява другата прозрачна.
Само че оттук започват опасенията. При този цвят на банята смятам тоалетната чиния да е цвят пергамон и първото ми опасение е няма ли да стане много претрупано от цветове и материали.
Другото ми опасение е че на тази мивчица ще се отлага много варовик и ще изисква ежедневно търкане бърсане, за да не стои на бели петна... :?
Та по този повод ще се радвам на идеи и мнения.Благодаря предварително.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (80.1 KиБ) Видяна 8286 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (90.57 KиБ) Видяна 8286 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (82.75 KиБ) Видяна 8286 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (92.61 KиБ) Видяна 8286 пъти
dundurma - специалист
никой няма да си признае...но стъклената мивка е голяма простотия и РИТУАЛНО САМОУБИЙСТВО- чистене нонстоп
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стъклена мивка изисква пространство, игра на светлината, камериерка.
Rumen Iankov - специалист
Монтирал съм няколко стъклени мивки,но според мен това е доста нехигиенично.Особено тези от ,които на които водата се стича по едно стъкло.Представете си някой преди вас да си е мил зъбите и е плюл върху стъклото и после вие пиете вода след него.А отделно като исъхнат капките остават следи :)
Теди - специалист
Първо, ако е стъклена да не е прозрачна или от китайските за по 300-400лв. които са пълен боклук. За съжаление качествените стъклени са за по няколко хиляди.
vreden - специалист
Имам едни приятели семейство,които си монтираха такава.Сега жена му не дава да се ползва изобщо защото после трябва да я мие ,инак остават петна.И сега си имат една красива и неизползваща се мивка,паметник на суетата и недомислиците.
Master_Kenobi - V.I.P.
Интересно... Замислих се... :?
Никой не роптае против липсата на хигиена, а всички против наличието на видимист на липсата на хитиена. :lol:
Включително и аз. :-D

А по темата: не мисля, че стъклена мивка ще се "върже" към така показания фаянс на банята.

Да ползвам темата, някой знае ли, дали се появи на пазара и българскто производство на стъклените мивки? Ако - да, по евтино ли е?
mim - специалист
на тази отчайващо тясна баня, само това й трябва, стъклена мивка
хора, за какво си давате парите
и да, във варна водата е варовита и то много

какъв е размерът на плочките, че нещо не ми се струва лесно ползването на душкабината, дано са повече от 30х30см
m.petrova - напреднал
благодаря за мненията.. ще ги имам предвид.

Master_Kenobi прав си за хигиената, но смятам, че варовика не се смята за мръсотия а за досадно натрупване на нещо, което трябва да се чисти. Което разбира се не е оправдание за мързела ни

mim плочките на стената са 25/50 и тъмните и светлите и декора, фриза е 7,5/50 а за теракота не знам за съжаление. Цялата баня е 4,4 кв. но сме се спрели на кабина, защото иначе всичко ще бъде постоянно мокро.
Пак опираме до хигиената и мързела..
Иначе ще използвам възможността да ви попитам дали трябва да се прави прагче на кабината при положение. че не искаме да има корито а само параван. Майстора твърди, че трябва да има, а на нас ни се струва грозничко и чудесна възможност за подхлъзване и спъване :?
mim - специалист
ако плочките на пода са 25х25, то радиуса на вашето четвърт кръгче ще е около 60-65 см, т.е. средностатистически мъж изобщо няма да може да се завърти в тази кабина, камо ли да вдигне лакти да си сапуниса главата

аз бих мислила за друго изначално разположение на тази баня

бойлерът не може ли да се изкара в коридора, а кабината да влезе вътре

или по-къс бойлер или хоризонтален над тоалетната, която едентуално да дойде срещу вратата

Тема "Стъклени мивки vs Фаянсови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: