Благодаря ви много за дадената информация .Просто четох една брошура и това не ми беше ясно за коефициента на трансформация и реши да попитам се като се замисля незнам за къде ще ми потрябва но ми е интересно . А да знаете от къде мога да намеря литература за да почета малко. Изках всъщност да изчисля тока на празен ход на даде траф защото един разиденител може да изключи траф на празен ход. А всъщност изках да сметна и спред дължината и сечението на даден кабел колко е капацетивния остатък в даден кабел .Благодаря за отговорите дано и на тези въпроси да ми отговори някои.
Nuvolari написа:Интересуваме как се изчислява коефициент на трансформация на един трансформатор .
и другото което ме интересува дали може да се изчисли капацетивната величина които е останал в кабел средно напрежение след изключване.Щесъм много благодарен на този които ми даде някъкъв отговор
Nuvolari написа:Немож да си представиш колко съм ти благодарен за одговора .Всъщнос занимавам се с електротехника и стана на въпроси за висши хармоници и се усетих че само съм и чувално ми е интересно в големите трафове примерно 20kv получаватлисе от какво и всъщнос вече знам как се отстраняват .Второто е от тук
Изкам да те питам в форума видях една формула за изчисляване сечение на кабел според товара . и никаде не видях да се взима в предвид товара АКТИВЕН ЛИ Е ИЛИ РЕАКТИВЕ. Защото при реактивен сечението на кабела трябва да има малък аванс. Ставаше дума за пад на напрежение.
Много ще се радвам ако драснеш някои ред на тези въпроси или ако кажеш къде да прочета.
Въпрос към Nuvolari - виждам, че имаш желание да научиш нещо ново, я сподели всъщност с какво се занимаваш /като работа ли е, като хоби или от любопитство/ и какво ти е интересно- с удоволствие бих помогнал. Конкретните формули за хармониците отдавна съм забравил- преди няма и 8 години се дипломирах, но помня, че колкото и точно да се смятаха, винаги имаше несъвършенство в резултата и то в проценти. Спора за реактивен и активен ток няма да го повдигам пак.