Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Дравейте,проблема ми е следния.Един от радиаторите не ми се топли изицяло,пробвах всичко което се сетих,обезбъздушаване,смених радиатора с друг и пак нищо.Системата ми е отворена и е под формата на П,което значи,че има разделяне на трабите в различна посока.Мисълта ми е,имам 3 последни точки.Когато спра лирата в банята проблеминия се топли,
filmatoplo - майстор
Със помпа ли си , щото миналата година 365 дена обяснявах ме тука че отворена система не означава без помпа . Драсни една схема .
Time2Burn - специалист
Вальо, защо не си казал че имаш проблем с некой радиатор? Треа да го погледна бе. Сигурен ли си че вадиш въздуха от него? Какъв е радиатора?
Помпата е Вило,паралелно свързване на радиаторите,но донякъде.Точно там става проблема,лирата и радиатора са успоредно,тоест има тройник,и радиатора става и последна точка заедно с лирата и друг радиатор.Майсторите ми бяха хвани единя удари другия.Схема утре.
naskov - майстор
aalio написа:
Дравейте,проблема ми е следния.Един от радиаторите не ми се топли изицяло,пробвах всичко което се сетих,обезбъздушаване,смених радиатора с друг и пак нищо.Системата ми е отворена и е под формата на П,което значи,че има разделяне на трабите в различна посока.Мисълта ми е,имам 3 последни точки.Когато спра лирата в банята проблеминия се топли,
Пусни кранчето на лирата на 1 оборот и проблема ще ти се реши
Един комшия ми помогна частично,намали му секретните вентили и се оправи.
pac_ - специалист
Това е начина да се балансира системата хидравлично.Притварят се секретните вентили на всеки радиатор.Почваш от най-близкия(отворен1,2 оборота),после другия и последния почти отворен на 90-100%,зависи от трасето и растоянията!Успех!

Тема "Имам проблем със системата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: