• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Johny - майстор
Аз като не специалист да питам - какво ще стане ако разбиеш пода на мазето и част от стената от към баита например 1м. ширина, и направиш дренаж там?
pointx - напреднал
@Johny чесно казано нямам представа защо, но не съм чувал за подобна система... предполагам има опасност да подкопаеш стената на сградата така... @hygro нямам свлачище определено, просто нямам и никакви плочници... пръста от байра опира директно в сградата... дали да не пробвам с плочник.. ако не стане кво толкова - ще копая дренажа до него... Колкото до снимките, разбира се подходяши нямам... имам няколко от миналата година преди облагородяването на двора... искам да обърна внимание, че отляво на къщата също ми влиза вода но там е ясно - там се излива водостока и трябва да се пооправи.

Прикачен файл

DSCF3247.JPG
DSCF3247.JPG (192.06 KиБ) Видяна 6410 пъти

Прикачен файл

DSCF3249.JPG
DSCF3249.JPG (179.53 KиБ) Видяна 6410 пъти

Прикачен файл

DSCF3250.JPG
DSCF3250.JPG (190.41 KиБ) Видяна 6410 пъти
Johny - майстор
Аз смятам, че една канавка от стената през пода, няма да наруши целостта на конструкцията. Нека да не 1м., нека да е 20-30 см. Ако трябва консултирай се с инженер конструктор, но смятам, че е излишно. Дори след като прекопаеш, засипи с филц или баластра канавката на пода, а отвора в стената не замазвай, и наблюдавай известно време, какъв ще е ефекта.
pointx - напреднал
@Johny Дори и да стане неприятното е че влагата отново ще ми пречи - бих искал догодина да направя от мазенцето механка и мисля, че няма да стане преди да се отърва от влагата - ще се прецака дървенията. Оф и аз незнам - голяма беля. :)
Johny - майстор
Тъй де, и аз това ти казвам. Въпроса е да го направиш без да буташ къщата. Ако вкараш водата в тази канавка, след това дренираш, замазваш и си готов.
JORO - напреднал
Без снимки е трудно да се прецени за какво става въпрос. Снимай и в мазето, когато е мокро.
Като начало трябва да започнеш с отвеждане на водата от водосточните тръби далече от къщата - конкретно при теб, надолу по склона.
Когато е валяло, вземи и изкопай до основата на къщата (от горната страна) една дупка - виж мокра ли е пръстта и ако да - до каква дълбочина. Ако е мокра, голяма е вероятността просто при силен дъжд (както и сам казваш), водата да няма накъде да се оттича бързо и да си попива в основите.
В зависимост от резултатите - ще мислиш по-нататък!
Бетонна пътека или плочник при всички случай ще трябва, но едно по едно и започни от най-лесното!
Успех и не се плаши от сега, че като гледам тепърва започваш!
Прегледай и покрива - гледам имало е течове около входната врата...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за дренаж на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: