Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, започнах една много комплексна система за физическо натоварване, и важна част от нея е лоста за набиране (като във всяка система за фитнес, може би...)
Та... въпроса е, че живея под наем - не мога да правя дупки по вратите и стените, и се налага да измисля нещо което да е сглобяемо - няколко тръби сглобяващи се в лост за набиране, или друго - мислих си за 2 дъски, между тях тръба... но никога не съм правил такова нещо.

Дайте идеи как мога да го осъществя с материали намиращи се свободно в магазини като Практикер и тн? Или дори ако дам проекта на някой който притежава нужните познания и инструменти..
negramoten - специалист
http://iwantsixpackabs.com/

на много от клиповете на тоя пич можеш да видиш как е направен лоста.
можеш и в youtube да ги намериш. Нямам точна представа колко може да струва материала за направата на такова нещо, но по груби сметки ако си го правиш сам за желязо, болтове и т.н. трябва да дадеш 150- 200 лв. според мен.
http://i143.photobucket.com/albums/r134 ... _web_3.jpg
какво мислите за това? Как може да се подобри?
виждал съм ги тези, закрепват се по вратите - принципно са доброидейни, но в нас (под наем, не мога да пробивам нищо никъде) тези прагове на вратите са толкова нестабилни, че мога с присти да ги откъртя само... чудя се, дали може да се направи нещо което да сглобявам и разглобявам, което да стои на земята? И да е сравнително компактно... теглото максимум ще е 80 килограма, изобщо не е много..

http://3.bp.blogspot.com/_7B1OADZGNh8/S ... G_2604.jpg това изглежда интересно? Чудя се, дали ако срежа дъските на две и ги закрепя с нещо, няма да стане още по-компактно..

втора редакция: мисля си, ако заменя дървото с метални тръби, завинтващи се една в друга, ще премахна проблема с необходимата височина на съоръжението...
inspo - майстор
Ето едно решение ,правено е преди повече от 25 години от баща ми ,но и сега си е актуално :-D . Не е трудно за изработка и не е скъпо . Монтира се в касата на вратата и нищо не трябва да се пробива .От едната страна е болт с гайка . Болта естествено е самоделка ,главата му е като пета ,а в основата на резбата малко е отнето от двете страни за да се държи контра при стягането . От другата страна петата е заварена за лоста . Слагаш лоста между касата на вратата (за препоръчване е в стена от бетон или панел ) развиваш гайката докато стегне добре и си ти .
п.п. Може да подложиш нещо под петите ,за да не се нарани касата . При каси от Al Pvc или паянтова изработка ,номера не става :lol:

Прикачен файл

Image_1.JPG
Image_1.JPG (108.96 KиБ) Видяна 34671 пъти

Прикачен файл

Image_2.JPG
Image_2.JPG (92.48 KиБ) Видяна 34671 пъти

Прикачен файл

Image_3.JPG
Image_3.JPG (89.99 KиБ) Видяна 34671 пъти

Прикачен файл

Image_4.JPG
Image_4.JPG (82.72 KиБ) Видяна 34671 пъти
така... получих от хазяина си разрешение за монтиране на лост на тавана. Видях във форума един пост с 3 точки на закрепване, с 3 карабинера които държат самата тръба.
Сега, въпроса ми е - възможно ли е това чудо да се комбинира с боксов чувал, и ако да, как?

Някой оттук би ли се навил да ми пробие дупките в тавана, да изберем тръбите, да заварим каквото трябва срещу заплащане, разбира се?

Всъщност, боксовия чувал не е от толкова голямо значение - но ми трябва стабилен, хубав лост за набиране.
masterval - майстор
Мисля, че можеш да се ограничиш само с два отвора на тавана 10-12 мм, анкери, а надолу всякак става. Виж на Лични съобщения.
идеята с анкерите наистина е добра, в студенското общежитие имахме такъв лост в стаята и смея да кажа вършеше добра работа
ivo_vd - специалист
Майстори, привет :)
Ще питам тук, защото темата и без това е за лостове.
Видях тази снимка като идея за лост и на мен ми се стори най-удачно като вариант. Смятам дори единият държач да бъде скрит в шкаф и само когато се набирам да отварям шкафа и да слагам тръбата. Другият държач ще се вижда, но може да се мисли за някаква декорация. Стабилността е водеща, но естетически също трябва да е на ниво. Обаче имам известни съмнения и искам да се допитам до вас.
1. Тези държачи, които се слагат в стената имате ли идея къде мога да ги намеря в София или пък някъде да ги поръчам?
2. Стените са тухла- дали ще успея да ги хвана достатъчно здраво държачите без да има опасност да се разкачат и да се изтърся на пода?
3. Идеята ми е да ги монтирам в коридора, който е 1,5 м. широк. Смятате ли, че това разстояние е прекалено голямо с оглед на тръбата и факта, че ще трябва да издържи 75 кг.? Предполагам, че тръбата няма да се огъне, обаче ме притеснява държачите дали няма да подадат поради разстоянието от 1.5 м?
Ще съм благодарен на всякакви коментари, защото ситуацията не ми позволява първо да дупча, а после да се надявам всичко да е наред.

Прикачен файл

Turnik1.JPG
Turnik1.JPG (26.11 KиБ) Видяна 31887 пъти
PLOCHKATABG - специалист
ivo_vd написа:
Майстори, привет :)
Ще питам тук, защото темата и без това е за лостове.
Видях тази снимка като идея за лост и на мен ми се стори най-удачно като вариант. Смятам дори единият държач да бъде скрит в шкаф и само когато се набирам да отварям шкафа и да слагам тръбата. Другият държач ще се вижда, но може да се мисли за някаква декорация. Стабилността е водеща, но естетически също трябва да е на ниво. Обаче имам известни съмнения и искам да се допитам до вас.
1. Тези държачи, които се слагат в стената имате ли идея къде мога да ги намеря в София или пък някъде да ги поръчам?
2. Стените са тухла- дали ще успея да ги хвана достатъчно здраво държачите без да има опасност да се разкачат и да се изтърся на пода?
3. Идеята ми е да ги монтирам в коридора, който е 1,5 м. широк. Смятате ли, че това разстояние е прекалено голямо с оглед на тръбата и факта, че ще трябва да издържи 75 кг.? Предполагам, че тръбата няма да се огъне, обаче ме притеснява държачите дали няма да подадат поради разстоянието от 1.5 м?
Ще съм благодарен на всякакви коментари, защото ситуацията не ми позволява първо да дупча, а после да се надявам всичко да е наред.
Ако тръбата не е предвидена за тази цел ме съмнява, че ще те издържи, малко тръби с тази дебелина стават за лост, планките са по вероятни да те издържат отколкото лоста. Имам тръба от щендери за дрехи в камион от неръждаема стомана, уникално здрава използвам я за други приложения, търси си такава, ще ме споменаваш, ако си намериш !

Тема "Лост за набиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: